Ülkü Ocakları Rize İl Başkanı İmdat Önçırak, 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma yıldönümü ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Önçırak, açıklamasında;

“Büyük Türk milletinin bekası, huzur ve esenliği için şahadet mertebesine erişmiş tüm vatan evlatlarının saygı, şükran ve rahmet ile anıldığı bugün, aynı zamanda şahadetle kazanılmış Çanakkale Zaferinin de kutlandığı gündür.

18 Mart Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktası olmuştur. Türk Milleti, Çanakkale’de tarihe altın harflerle yazılmış büyük bir mücadeleye imza atmıştır.

Kadını erkeği, yaşlısı ve genciyle birlikte işgalci kuvvetlere karşı büyük bir direnç gösteren Türk milleti, vatanı korumak uğruna binlerce şehit vermeyi göze almıştır.

             Yüksek vatan sevgisi, millet aşkı ve bağımsızlık heyecanının zirveye ulaşarak şehitlikle taçlandırıldığı bu savaş ile büyük Türk Milleti, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı için neleri göze alabileceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Vatanımızın bütünlüğü ve ulusumuzun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır Çanakkale Zaferi. Bu zafer, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan bir azmin mücadelesi ve Türk askerinin direnme gücünün, fedakarlık ruhunun, vatanseverlik şuurunun abidesidir.
        Çanakkale Savaşları, sıradan bir askeri müdahale ve mücadele değil, artık Anadolu’ya da yönelmiş olan tehdidin sabır sınırlarını zorladığı yıllarda, büyük Türk milletinin gösterdiği yüksek fedakarlığın ve kahramanlığın abidesi olmuştur.
        Ve… Çanakkale, Türk’e biçilen kefeni yırtmak için, canını Allah yolunda feda eden, kanlı gömleğiyle kara toprağa giren on binlerce kınalı şehidin muhteşem destanıdır.
Çanakkale, dönemin küresel güçlerinin, milletimiz en zayıf olduğunu zannettiği bir dönemde başlattığı büyük bir saldırının, yüksek bir iman ile püskürtülmesi demektir.

        Çanakkale’de tarih yazarak düşmanlara geçit vermeyen, milli mücadelede yüksek irade göstererek ihanete fırsat tanımayan kutlu atalarımız gibi bugün de, milliyetçi-ülkücü hareket, benzer tehditlerle mücadele etmek durumundadır.
        Ancak bu kez maruz kaldığımız risk ve tehlike daha sinsi,daha kapsamlı ve daha zorludur. Çünkü kökü dışarıda, ucu ve uzantıları içeridedir.

Dünyanın en büyük ordularına karşı verilen ve “Çanakkale Geçilmez” dedirten bu direniş, milletimizin vatan sevgisi ve bağımsızlık ülküsünden almıştır.

        En az dün kadar, bugün de milletimizin bekası için ihtiyacımız olan “Çanakkale Ruhu”nun nesillere kazandırılması milli geleceğimiz açısından hayati derecede önem arz etmektedir. Bu bilinçle Ülkücü Hareket Çanakkale Ruhu’nu her daim yaşatmayı kendisine görev bilmiştir.
        Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitler Günü vesilesiyle başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, asil kanlarını bu topraklara akıtarak Hakka ulaşan bütün aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” Dedi.

Editör: HABER MERKEZİ