Rize'nin Çayeli İlçesi İstanbul Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri ile bazı bürokrat ve işadamları 'Demokratik açılım'a destek kapsamında Van'a ziyaret gerçekleştirdi.

Münir Karaloğlu'nun Van'a Vali olarak atanmasıyla Kocaeli ve Rize'den başlayan ziyaretler devam ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da 'Demokratik açılım' girişimi kapsamında, son 4 ay içinde 500'e yakın Karadenizli Van'ı ziyaret etti. Bu kapsamda hafta sonu Çayeli İstanbul Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fuat Albayrak, Meclis Başkanı ve  ayeli Vakfı Meclis Başkanı Mehmet Hüsrev, Mehmet Hüsrev, İstanbul-Üsküdar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Burhan Karaloğlu, Çayeli-Madenli Belediye Başkanı Mustafa Tüylüoğlu, İşadamları Yusuf Karal, Hüseyin Tüylüoğlu, Hüseyin Kork, Hüseyin Fıstıkoğlu ve Nebi Yılmaz'dan oluşan 10 kişilik bir heyet 2 günlük gezi için Van'a geldi.

Vali Münir Karaloğlu'na hayırlı ziyaretinde bulunan Rizeli misafirler, daha sonra Akdamar Adası, Halime Hatun Kümbeti, Van Kalesi'ni gezdi. Rizeli misafirler Van'da bulundukları süre içinde şehir merkezinde bol bol alışveriş yaptı.

MİSAFİRLERE VAN KAHVALTISI

Misafirlerine Edremit İlçesi Van Gölü kıyısında bulunan Merit Şahmaran Oteli'nde, 'Van Kahvaltısı' veren Karaloğlu, hemşeri ve yakın dostlarını Ferit Melen Havaalanı'nda uçağa kadar yolcu etti. İlk kez geldikleri Van'da çok iyi karşılandıklarını belirten Çayeli Vakfı Meclis Başkanı Mehmet Hüsrev, Van ile başlatılan dostluk köprüsünün önümüzdeki yıl karşılıklı yapılacak ziyaretlerle devam edeceğini söyledi. Hüsrev 'Amacımız Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlatmış olduğu 'Demokratik Açılım'a destek ve Valimiz Münir Karaloğlu'nu ziyaret etmek amacıyla Van'a geldik. Van'da çok güzel bir ortamla karşılaştık. İnsanların sıcak ve yakın ilgisi bizi memnun etti. Artık bundan sonra bizde Vanlıyız. Rize ile Van'ın hiçbir farkı yoktur. Bundan sonra sivil toplum örgütleri nezdinde diyaloglarımız devam edecektir. Sivil toplum kuruluşları ve işadamlarından bir grubu Rize'ye davet edeceğiz' diye konuştu.














 

Editör: HABER MERKEZİ