Polonya Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırımı Geliştirme Müsteşarı Michal Mierzwa, ülkesi ile Rize arasında ticari ilişkiler sağlamak üzere Rize’ye geldi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nı(RTSO) ziyaret eden Mierzwa, RTSO Başkanı Ömer Ofluoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek sohbet etti. Mierzwa, ülkesinin ticari alanda hızla büyüyen ve yatırımcılar açısından Avrupa’nın en güvenilir 2. ülkesi olduğunu belirterek Rizeli yatırımcıları ülkesine davet etti. Mierzwa, “Amacımız Türk pazarında satış artışını sağlamak ve Polonya pazarında yatırıma teşvikte bulunmaktır. Türk ve Polonya firmaları arasında bulunan oldukça mütevazı seviyede ki ticaret ve yatırım ilişkilerinin ardında, tarihi dostluğun neden olduğu mükemmel bir siyasi ve kültürel bağ duruyor. Bana göre, karşılıklı olarak ekonomik yarar sağlamak amacıyla girişilen bazı projeler ile ticari imkanların farkındalığı için geçiş köprüsü oluşturulmalıdır” dedi.

RTSO Başkanı Ömer Ofluoğlu, ziyaretinden dolayı Polonyalı müsteşara teşekkür ederek iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesinden yana olduklarını ve bu konuda işbirliğine hazır olduklarını belirtti. Ofluoğlu daha sonra Mierzwa’ya ziyareti anısına hediyeler verdi.
Editör: HABER MERKEZİ