Sağlık Bakanlığı tarafından Rize “ye 7 ambulans ve 1 kurtarma aracı gönderildi.

 

Sağlık Bakanlığı tarafından Rize “ye gönderilen 7 ambulans ve bir kurtarıcı sağlık müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Son yıllarda sağlık alanında yapılan gelişmelere katkı amacıyla Rize İl Sağlık Müdürlüğü hizmetine 7 Ambulans ve bir kurtarıcı gönderildi.

Rize sahil dolgu alanında düzenlenen törene AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, İl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Gökhan Demiral, daire amirleri ve diğer ilgililer katıldı.

Milletvekili Hasan Karal, burada yaptığı konuşmada, sağlık alanında çok önemli bir adımı daha attıklarını belirterek, “ İnanıyorum ki bu araçlarımızla birlikte Rize’mizde başlattığımız sağlıkta hizmet kalitesini çok daha ileriye taşınmasına zemin hazırlamış olacağız. Ülkemiz sağlık alanında çok ciddi atılımlar içerisinde. Bu hızdan Rize’mizde yeterince nasibini almaktadır” dedi.

Karal,2002 yılında biz iktidara geldiğimizde Rize genelinde toplamda 6 tane ambulans olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti: “Bugün bu ambulanslarında katılımıyla 45 ambulansımız oluyor. Son teknolojiyle donatılmış ambulanslarımız Rize’mizin her tarafında hizmet ediyor. Rize’mizdeki sağlık birimlerimizde elimizden geldiğince birinci sınıf hizmet sunmaya çalışıyoruz. Türkiye’de nüfus oranına göre en çok hekim sayısına sahip ikinci il konumunda olmuş olsak bile yine de bir takım eksiklerimiz var. Atmamız gereken adımlar ve ihtiyaçlarımız var. İnşallah bu azim ve şevkimiz devam ettiği sürece Rize’mizi sağlık yatırımları noktasında çok daha yukarılara taşımış olacağız.”

Editör: HABER MERKEZİ