Sanat dünyası yine çalıntı iddialarıyla çalkalanacak. İlk iddia Muğla’dan geldi. Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yaşayan sosyolog-yazar Akın Tekin, kendisinin kaleme aldığı ''Sahipsiz Gezegen'' adlı romanla, Osman Sınav’ın yapımcılığını üstlendiği ''Pusat'' adlı dizinin senaryosunun birebir örtüştüğünü söyledi.


Akın Tekin, Almanya Çalışma Bakanlığı’nda sosyolog danışman olarak çalışırken yazmaya başladığı, emekli olup yerleştiği Köyceğiz’de tamamladığı, 2002’de Türkiye’de Türkçesi, 2004’te ise ABD ile Almanya’da, İngilizce ve Almancası satılmaya başlanan ''Sahipsiz Gezegen'' adlı romanında anlatılanlar ile Pusat’ın ilk bölümünde hikâye edilenlerin adeta birbirinin kopyası olduğunu savundu.


İşte benzerlikler

Tekin, 5 kişilik senaryo ekibinde Aybars Bora Kahyaoğlu, Onur Şener, Selman Kılıçaslan, Uğur Önver ve Burak Zeybek’in yer aldığı dizinin ilk bölümü ile romanındaki benzerliklerden bazılarını şöyle anlattı: ''İki hikâye de Sivas’ta start alıyor. Romanım, Sivas Gökmedrese resmi yanında 1954 Sivas yazısıyla başlıyor. Osman Sınav’ın dizisinin de hemen başında Sivas 2001 yazısı ve Gökmedrese resmi görülüyor. Benim kahramanım genç Erol, zorbalarca dövülünce yenilmez bir boksör olmaya karar veriyor. Dizinin kahramanı Ali Pusat da aynen zorbalarca dövdürülüp yenilmez bir boksör olmaya itiliyor.''


2004’te kitabının telif hakkını aldığını vurgulayan Tekin, hukukçuların yardım etmesi halinde yapımcı Osman Sınav hakkında maddi tazminat davası açmak istediğini söyledi.

haber1

Editör: HABER MERKEZİ