AKP öncesi hükümetlerde neredeyse hiçbir üst düzey politikacının kendisi ile aynı ortamda bulunmak ya da mesleki destek almak istemediğini belirten modacının son bir yıl içindeki açıklamaları medyada geniş yer bulurken, devlet kurumu çalışanlarına yaptığı kostümler gündem yarattı.

SİMİTÇİYE PEMBE ŞAPKA ELEŞTİRİSİ

Bazı modacılar, Beyoğlu Belediyesinden simitçiler, PTT'den postacılar, THY'den hem uçakların koltukları hem de hostesleri giydirmesi için Cemil İpekçi'yi seçmesini, bu demeçlerin bir sonucu olduğunu iddia ettiler.

En büyük tepki de modacı Barbaros Şansal'dan geldi. Son dönemde belediyelerin ve devlet kurumlarının ünlü modacılar ile çalışmasını israf olarak değerlendiren ve 'Biz onların kıyafetlerinden ne anlarız!' diyen Şansal, İpekçi'ye gönderme yaptı.

'Bu kurumlar bizim gibi lüks iş yapan kişilerle çalışacak kadar zengin değil. Bu marka merakını anlamıyorum!' diyen Şansal, kendilerinin gösterişli kıyafetler tasarladıklarını belirtti. Modacı, tepki dolu sözlerine 'Simitçilerin hangi şartlarda çalıştıklarını biz bilemeyiz ki. Simit satan adama pembe şapka giydirirsen tabii olmaz' diyerek Cemil İpekçi'ye taş attı. Demeçler ve arkasından gelen teklifler Barbaros Şansal'ın da pek haksız olmadığını ortaya koyuyor.

'EN İYİ HÜKÜMET'

Modacı Cemil İpekçi, ilk olarak AKP Hükümeti'ni Cumhuriyet Tarihi'nin en iyi hükümeti olarak ilan etti.
Hemen arkasından Beyoğlu Belediyesi'nden simitçileri giydirmesi için teklif aldı. Simitçilere pembe şapkalı üniformalar hazırladı.

'MUHAFAZAKAR EŞCİNSELİM'

Kendisinin 'Muhafazakar Eşcinsel' olduğunu açıklamasının ardından, 'Kadın olsaydım türban takardım' dedi,  bu kez de Beyoğlu Belediyesi çalışanları için kıyafet hazırlama teklifi aldı.

'TÜRBAN SERBEST BIRAKILANA KADAR DEFİLE YOK'

İpekçi, 'Üniversitelerde türban serbest bırakılana kadar defile yapmayacağını' açıkladı. Bu kez en büyük kamu kuruluşlarından biri olan Türk Hava Yolları devreye girdi.

İpekçi, THY personelinin giyeceği ceket, gömlek, fular, yelek, pantolon, etek, kravat, pardösü ve servis önlüklerini yeniden tasarladı. Bununla da kalmadı, Türk Hava Yolları, uçaklardaki dekorasyon ve renk seçimi konusunda da Cemil İpekçi ile işbirliği yaptı.

'TÜRBAN KADINA KİMLİK KAZANDIRIYOR'UN ARDINDAN PTT DEVREYE GİRDİ

'Türbanın kadına kimlik kazandırdığını' belirten İpekçi, 'Benim türbanı savunmam ondan. Çünkü daha evvel kadınlar türbanı takmıyordu. Belki başını sadece örtüyordu. Ataerkil aile yapısından dolayı sokağa çıkamıyordu. Şimdi kadın, türbanla birlikte haklarını savunmasını öğrendi. Bir bakıyorsunuz türbanlıların yüzde 80'i okumuş, Lisan, dünya ekonomisi biliyor. Başı açıkların çoğu rolex saatten; evine moldovalı hizmetçi geldi, gittiden başka bir şey konuşmuyor' demecinin ardından PTT'den çağrı aldı.

PTT Genel Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı. 'PTT'de imaj değişikliğine gidilmesi amacıyla 2006 yılı yaz ve kış döneminde posta dağıtıcı kıyafetlerinin tasarımlarının Cemil İpekçi tarafından yapılacağını' bildirdi.

FAZIL SAY'A BÜYÜK TEPKİ

Kamu kurumlarından teklifler geldikçe, ünlü modacının demeçlerinin dozu da artmaya başladı.
'Bizim Türkiye rüyalarımız öldü. İslamcılar kazandı, biz yüzde 30, onlar yüzde 70. Başka bir ülkeye taşınmayı düşünüyorum' diyen piyanist Fazıl Say'a ilk ve en büyük tepki  yine Cemil İpekçi'den geldi.

DİNAZORUN SON ÇIĞLIKLARI BUNLAR

İpekçi; 'Fazıl Say’ı tanırım, çok şeker bir insan; ama ’onlar’ ne demek? ’Onlar’ dediğin çoğunluk, yüzde 70 oy alıyor. Nasıl böyle bir ayrım yaparsın? Bunlar, Türkiye’yi Nişantaşı’ndan ibaret zanneden 40 bin kişilik, içinde benim ailemin de olduğu Beyaz Türkler. 65 milyonluk Türkiye’yi görmüyorlar; çünkü belirli bir azınlığın ve dinozorların son çığlıkları bunlar' dedi.

GÖZÜ ÇANKAYA'DA İDDİASI

Cemil İpekçi'nin, 'Abdullah Gül, karısının başörtüsüyle değil, kendi beyniyle ülkeyi idare ediyor. Siz oturup 'bize yakışıyor mu?' diyebilirsiniz. Bu hükümet, 5 yıl önce güllük gülistanlık bir ülke devralmadı. bir faciayı devraldı. Bugün, çok mutluyum; çünkü Abdullah Gül'ün yerinde durduğu yok' sözleri ise, ünlü modacının First Lady'ye elbiselerini tasarlamak için üstü kapalı bir çağrı olarak değerlendiriliyor.

İŞLERİ TABİİ Kİ BANA VERECEK

Cemil İpekçi'nin AKP ile birlikte çalışmasını eleştirenlere yanıtı ise şöyle:

'35 senedir etnik tasarımcıyım, ben pazenciyim, ben şilebezciyim ben köklerime bağlıyım diyorum. Köklerine bağlı birileri hükümet olduğunda tabii ki bu işleri bana verecek. Gidip te minimalist batı taklitçilerine verecek değil ya.'

Hurriyet 

Editör: HABER MERKEZİ