Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi, enerji, ve dış politika alanlarında kendisine yardımcı 8 yeni danışman atadı. Her biri önemli konularda uzman olan yeni danışmanlar dönüşümlü olarak AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarına katılacak.

TBMM eski Başkanı, Manisa milletvekili Bülent Arınç, ve Başbakanlık eski Müsteşarı, İstanbul milletvekili Ömer Dinçer ise yeni Genel Başkan Danışmanı olarak her MYK’ya daimi olarak katılacak iki danışman olarak geçiyor. AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin imzası ile bütün MYK, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve İl Başkanlarına gönderilen 12.12. 2007 tarihli genelge ile Başbakan Erdoğan’ın yeni genel başkan danışmanları tebliğ edildi.

Kim, hangi konuda danışman?
Erdoğan’ın yeni danışmanları uzmanlık alanlarına göre şu şekilde:

Taner Yıldız: Kayseri milletvekili. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sağ kolu olarak tanınıyor. Ancak bundan sonra enerji alanlarında Başbakan Erdoğan’ın danışmanı olarak görev yapacak. Yıldız, Erdoğan’ın pek çok programına da davet ediliyor. 

Mustafa Ünal: Karabük Milletvekili. Almanya’da doğdu büyüdü. Yurt dışında yaşayan Türklerin problemleriyle ilgili Başbakan’a danışmanlık yapacak.

Abdullah Çalışkan: Kırşehir Milletvekili. Dış politika konularında danışmanlık yapacak. 

Fazilet Dağcı Çığlık: Erzurum milletvekili. Erdoğan’ın tek bayan danışmanı. İsviçre’de eğitimini yaptı. Ekonomi ağırlıklı Erdoğan’ın danışmanı olarak yeni dönemde görev yapacak. 

Reha Çamuroğlu: İstanbul milletvekili. Tarihçi ve yazarlığının yanı sıra Alevi kimliğiyle de tanınıyor. Erdoğan’a danışmanlık görevi ile Alevi vatandaşların problemlerinin çözümünde köprü vazifesi görecek.

Bülent Arınç: TBMM eski Başkanı ve Manisa milletvekili. Anayasa başta olmak üzere pek çok konuda Erdoğan’a en yakın özel danışman statüsünde olacak. MYK’ya her daim girecek. TBMM grup yönetimi başta olmak üzere, kritik bütün konularda danışmanlık yapacak.

Ömer Dinçer: Başbakanlık eski müsteşarı. İstanbul milletvekili. Bürokrasiye hakim, proje adamı olarak isim yapan Dinçer de Erdoğan’ın MYK’ya her daim davet ettiği ikinci danışmanı. 

Lütfi Elvan: Karaman Milletvekili. DPT eski Müsteşar Yardımcısı. AB müzakerelerinde çeşitli fasıllarda teknik heyet başkanlığı yapmış olan Elvan, bölgesel kalkınma projeleri başta olmak üzere, Erdoğan’a yeni dönemde danışmanlık yapacak.

Türkiye
Editör: HABER MERKEZİ