Şırnak'ta 13 askerimizin şehit edilmesinden sonra teröre karşı kurulması planlanan “profesyonel ordu” ile iligili çalışmalara hız verilmesi bekleniyor.

2 yılda hayata geçirilecek ve 6 komando tugayından oluşacak olan özel ordu, sırf terörle mücadele için eğitilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü'na bağlı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda görevli terör uzmanları da eğitim katkısı verecek.

8 BİNi KOMANDO

Terörle savaşmak için Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na 15 bine yakın kişi başvuru yaptı. 3 bin 678 başvuru, öğrenim durumunun uygun olmaması, askerlik sevk tarihinden itibaren 3 yıl geçmesi, yaş haddini geçmesi ve doğum tarihinin belirtilmemesi gerekçeleriyle reddedildi.

Kabul edilen başvuruların 7 bin 932'sini “piyade komando” branşı oluştururken, bin 198 kişi “muharebe telsiz işletmeni”, 838 kişi “tank şoförü”, 613 kişi “tank nişancısı”, 361 kişi ise “hava savunma araç şoförü” branşlarında yazılı sınava girmeye hak kazandı.

Adaylar, 12-30 Kasım tarihleri arasındaki ön sağlık, fiziki kabiliyet yeterlilik testinin ardından 3-20 Aralık tarihleri arasında mülakata alınacak. Asil ve yedek adaylar, 28 Aralık'ta duyurulacak.
Özel ordunun kurulmasıyla 2008'den itibaren yedek subaylar, 2009'dan sonra da erler komando olarak görev almayacak.

internethaber

Editör: HABER MERKEZİ