Rize’nin Ovit Yaylası’nda bu yıl 1-3 Ağustos tarihleri arasında 17.’si düzenlenecek olan Ekşioğlu Vakfı Uluslararası Ovit Yayla Şenlikleri için her şey hazır.

3 gün boyunca devam edecek şenliklerde Türkiye’de Karadeniz Bölgesi’nin tatlısı olarak bilinen ancak 303 kilo 74 gram ile 2010 yılındaki rekor denemesi ile Yunanistan’ın elinde bulundurduğu sütlaç rekoru 1.5 tonun üzerinde yapılacak sütlaçla Türkiye’ye geçecek.

2.63 santimetre çapında 65 santimetre derinliğinde imal edilen dev kavurma kazanında Yunanistan’ın 6 Haziran 2010 tarihindeki sütlaç rekoru tarihe karışacak. Karadenizliler Yunanistan tarafından elinden alınan sütlaç tatlısı unvanını yapacağı rekor denemesi ile geri alacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Ekşioğlu Vakfı Basın Danışmanı organizatör ve sunusu Necati Selvitop, “6 Haziran 2010 tarihinde Yunanistan yapılan 303 kilo 74 gram sütlaçla baklavadan sonra sütlacı da elimizden alarak Guınnes Rekorlar Kitabına girdi. Guınnes Rekorlar Kitabı yetkilileri Ovit Yaylasında yapılacak bir rekor denemesi Karadeniz lezzetleri ile yapılmalı dedi. Bizlerde Karadeniz’in en meşhur tatlısı olan sütlaçla rekor kırma denemesi yapacağız ve böylece bu rekoru Yunanistan’ın elinden alacağız. Sütlaç, rekorun Ovit yaylasında Türkiye’nin eline geçmesi ile tarihi bir anlam kazanmış olacağız” dedi.

REKOR DENEMESİ KAYIT ALTINA ALINACAK

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, Ovit Yayla Şenliklerini bu yıl uluslararası boyuta taşıdıklarını belirterek, 'Ekşioğlu ailelerinin tapulu malı olan Ovit Yaylası’nı yerli ve yabancı turistlere açarak her yıl yüz binleri yaylamızda ağırlıyoruz. Bu yılda olağanüstü katılım bekliyoruz. Ayrıca Guınnes Rekor danışmanı Aydın Türkgücü ile Prof. Dr. Orhan Kural, Ovit Yaylası’nda hazır olacak. 3 Ağustos pazar günü ise Karadeniz’i en meşhur tatlısı olan sütlaç rekor denemesi yapılacak. Böylece Ekşioğlu Vakfı ve Ovit yaylası Guınes Rekorlar Kitabı’na adını yazdıracak” diye konuştu.

OVİT’E SANATÇI AKINI

Şenliklere sanatçılar Mustafa Topaloğlu, İsmail YK ile birlikte Resul Dindar, Ahmet Ekşioğlu, Erkan Yeşilyurt, Gülay, Herem, Beşir Bayraktar, İsmet Özmen, Zeki Uçkan, Onay Şahin, Tarık Tüfekçi, Bizim Gönül, Murat Köse ve Ali Erkan’ın türkü ve şarkıları ile Abidin Yerebakan’ın ise şiir dinletisi ile katılacağını kaydeden Ekşi, “Halkımıza 3 gün 3 gece canlı yayında 20’ye yakın ünlü sanatçılarımızla muhteşem konserler izleteceğiz. Rize Valiliğimiz başta olmak üzere her türlü güvenlik tedbirlerini alarak huzur içerisinde gerçekleşecek şenliklerimize tüm halkımızı davetlidir“ ifadelerini kullandı.

Editör: HABER MERKEZİ