ÇAYKUR yatırım programına aldığı İkizdere ve Çamlıhemşin ilçelerinde kurmayı planladığı organik yeşil çay fabrikaları için arsa çalışmalarını sürdürüyor.

İkizdere’de hazineye ait bir arsanın fabrika yapı için uygun olduğunu belirten ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu Çamlıhemşin’de ise arsa çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.

Çamlıhemşin ilçesinde fabrika sahası olarak 4 arsa üzerinde çalışma yaptıklarını belirten Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, Genel Müdür yardımcıları Dr. Turgay Turna, Süleyman Pınarbaş, İnşaat Dairesi Başkanı İlhan Taşpınar, Çamlıhemşin Kaymakamı Aziz Gölbaşı, Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, İl Genel Meclis Üyesi Cemil Kus ve muhtarlarla birlikte Çamlıhemşin’deki arsaları inceledi.

Yapılan incelemeler neticesinde uygun olan arsada bu yıl fabrikanın temellerini atmak istediklerini belirten Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu; “Yatırım programımızda yer alan İkizdere ve Çamlıhemşin organik yeşil çay fabrikaları için yer bakıyoruz. İkizdere de uygun bir hazine arazisi var. O konudaki girişimlerimizi yazışmalarımızı yaptık, sonucunu bekliyoruz. Çamlıhemşin ilçemizde de fabrikamızı kuracağımız araziyi incelemek için geldik. Belediye Başkanımız, , Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımız ve muhtarlarımızla beraber fabrika için olabilecek alternatif birkaç araziyi gezdik, inceledik, bunlarla ilgili teknik bilgiler bize intikal edecek bunları göreceğiz. İlgili diğer bakanlıklarla da görüşmelerimizi yapacağız. Olabilir mi, Olmaz mı, Bir sıkıntı var mı? konusunu inceleyeceğiz. İnşallah burada en kısa zamanda fabrika arazisini netleştirerek yine hızlı bir şekilde 2015 yılı yatırım bütçesine de bu ödenekleri koymak suretiyle fabrikamıza başlamak istiyoruz. Hem bu sene Çamlıhemşin hem de İkizdere fabrikalarımıza başlamak istiyoruz. Şuanda da bunun çalışmaları içiresindeyiz.” Dedi.

 Bazı medya organlarında çıkan Çamlıhemşin’de arazi hazır fabrika yapılması bekleniyor yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesine neden olduğunu söyleyen Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu; “Bazı sorumsuz sözüm ona medya mensuplarının dedikleri gibi Çamlıhemşin’de alınmış, bize tahsis edilmiş herhangi bir arsa arazisi yok. Böyle bir şey söz konusu değil. Halen bu konu araştırılıyor. Zaten epeyce bir zamandır da bu çalışmaları yapıyoruz. Bugün tekrar gelip yerinde konuyu incelemiş olduk. Gerek Belediye Başkanımıza, Genel Kaymakamımızın yaptıkları yardımlar için teşekkür ediyoruz. Onlarda ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar ama bu tür yerlerde küçük ve içeride olan ilçelerimizde bir fabrika yapacak kadar geniş, yeterli bir araziyi bulmak kolay değil, çok zor. Bulduğumuz yerlerin bazıları orman sit alanı içerisinde kalıyor,  bazılarında diğer şartlar oluşmuyor. Ama inşallah bugün baktığımız arazilerde birinin üzerinde karar kılacağız ve kısa zamanda kazmayı vurmak, temeli atmak istiyoruz.” Dedi.

Çamlıhemşin’de turistlerin de ziyaret edebileceği bölgenin imajına uygun bir organik yeşil çay fabrikasının yapılması için çalıştıklarını belirten Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu; “Genel Müdürümüzle güzel bir değerlendirme yaptık hep beraber. Çamlıhemşin bunu çok arzu ediyor, istiyor. Genel Müdürümüzün bu konuda 3-4 yıldır özel gayretleri var. Çamlıhemşin halkı adına kendisine şahsen teşekkür ediyorum, inşallah bu güzel haberi Çamlıhemşinli yerinde görecek yakın zamanda. Böyle turistlik bir bölgede Rize’ye imaj olacak yeşil çay fabrikası yabancı ve yerli turistleri ziyaret edebilecekleri çok özel bir fabrikayı inşallah hizmete sunmuş olacağız. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi

Editör: HABER MERKEZİ