Ordu Valiliği tarafından merkeze bağlı Uzunisa köyünde kurulan alanda konaklamaya başladı.

Valilik tarafından, fındık işçilerinin daha uygun şartlarda konaklamalarını sağlamak amacıyla oluşturulan 100 dönümlük alanda, çadır kuran işçilere elektrik ve su verilirken, alanda ortak kullanım için banyo ve tuvaletler, ayrıca çocuklar için park da bulunuyor.

İŞÇİLER UYGULAMADAN MEMNUN
Alana yerleşmeye başlayan işçiler sunulan imkanlardan son derece memnun olduklarını ifade ederek, geçmiş yıllarda yaşadıkları sıkınt ıları bu yıl yaşamayacak olmanın kendilerini mutlu ettiğini söylediler.

İşçilerden Ferudun Taş, Ordu'ya gelmeden önce, birçok kesimden, 'oraya gitmeyin' yönünde telkinler aldıklarını da belirtti.

Gelmeden önce bazı tedirginlikler yaşadıklarını anlatan Taş, 'Ancak burada çok iyi karşılandık. Hiçbir sorun da yaşamıyorum. Kurulan alan bizce çok güzel olmuş. Vali bey başta olmak üzere herkese teşekkür ederiz' diye konuştu.

İşçi temsilcisi Mehmet Örüge ise bazı söylentilerle işçilerin gereksiz yere tedirgin edildiğini dile getirdi.

Ordu Valiliği tarafından hazırlanan alanın işçilerin konaklama sorununu çözdüğünü söyleyen Örüge, tüm işçilerin gönül rahatlığı ile Ordu'ya gelebileceklerini kaydetti.

Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı da, Ordu Valiliği tarafından oluşturulan köyde incelemelerde bulunarak, işçilerin geçmiş yıllara oranla daha uygun şartlarda konaklama imkanına kavuştuklarını söyledi.

Şu ana kadar yaklaşık 350 işçinin alanda konakladığını ve hiçbir sorunla karşılaşılmadığını vurgulayan Avcı, 'Alan üzerinde bazı eksiklikler var ama bunlar da en kısa zamanda giderilecek' dedi.

Avcı, işçilerin Ordu'ya gelişleri öncesinde, bazı kesimler tarafından gereksiz yere polemik yaratılmaya çalışıldığını da ifade ederek, şunları söyledi:

'Ancak bu art niyetli insanların hevesleri kursaklarında kalmıştır. Valiliğimiz tarafından kurulan bu yerleşim biriminden işçi arkadaşlarımız son derece memnundur. Bazı küçük eksiklikler tabiki var. Sonuçta bundan önceki yıllarda böyle bir uygulama yoktu. Biz kendi gördüğümüz eksiklikleri gidereceğiz. Bunun yanı sıra işçi arkadaşların talepleri, istekleri olması durumunda onları da yerine getirmeye çalışacağız.'

Fındık işçilerinin Ordu'ya 15 yıldır geldiklerini ve hiçbir sorun yaş anmadığına işaret eden Avcı, 'Bundan sonra da herkes dikkatli olacak ve bu tuzağa düşmeyeceğiz. Her yerde olduğu gibi gruplar arasında kötü niyetli insanlar olabilir. Bu bizim kendi içimizde de olabilir. İnsan var olduğu sürece böyle şeyler olacaktır. Ama bizim dedelerimiz Çanakkale'de yan yana yatıyor. Biz bu Cumhuriyet'i hep birlikte kurduk. Kimse birlikteliğimizi bozamaz' diye konuştu.
ENSONHABER
Editör: HABER MERKEZİ