Çocuk-Der Genel Başkanı Nil Demirkazık basın toplantısı yaparak, PKK'lı teröristler için genel af istedi. Terörün, Kürt sorununun inkar edilmesi sonucu ortaya çıktığını ileri süren Demirkazık, şu iddialarda bulundu:

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı yapan Demirkazık, zerinde Türk ve Irak'daki Kürt bölgesinin bayrağının bulunduğu, Kürtçe 'Yaşasın barış' yazılı tişört giydi. Terörün, Kürt sorununun inkar edilmesi sonucu ortaya çıktığını ileri süren Demirkazık, şu iddialarda bulundu:

'Türkiye'de Türk ve Kürt halkları arasındaki barış umudunu yeşertecek tek tarihi çözüm bir genel affın çıkarılmasıdır. Türkiye, Kürt halkının kimlik, kültür ve dil sorununu inkar ederek barışı sağlayamaz. Barışı sağlamak Türkiye'nin ulusal çıkarları gereğidir. Eğer ülke bölünme sürecine girerse bunun nedeni Türk milliyetçiliğidir. Bu sorun bir Kürdün olduğu kadar Türkün de sorunudur. Bu sorun çözülmek zorundadır. Hiç bir savaşın galibi olmamıştır. Acılar, ölümler çoğaldıkça kaybeden yalnızca insanlık olmuştur. Sayın Başbakan Erdoğan `Savaş generali' yakıştırması yerine `Demokrasi ve insan hakları savunucusu' sıfatı size çok daha fazla yakışacaktır. Türkiye'nin ihtiyacı olan barış yakınımızda, yeter ki bu barışı samimiyetle, yürekten isteyelim.'

Vatan
Editör: HABER MERKEZİ