Türkiye Kalite Derneği’nin ülke genelinde müşteri memnuniyeti konulu yaptığı araştırma sonucunda birinci Kayseri,ikinci Eskişehir olurken üçüncülüğü Rize Belediyesi elde etti.

Türkiye Kalite Derneği’nin (KALDER) hazırladığı Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi’nin üçüncü çeyrek araştırma sonuçlarında yerel yönetimlerin toplam memnuniyet endeks değerinin geçtiğimiz yıla göre 5.9 puanlık artışla 57.2 puandan 62.9 ‘a yükseldiği görüldü. Kalder Başkanı Çetin Nuhoğlu, sonuçlar için “Bu artışın arkasında seçim döneminde yerel yönetimlerin yaptığı çalışmaların vatandaşlarca olumlu değerlendirilmesi de vardır.” dedi.

İşte Sonuçlar

Türkiye Müşteri Memnuniyetine göre il bazında en fazla müşteri memnuniyeti duyulan Belediye Kayseri Belediyesi oldu. Araştırmada ikinci ise Eskişehir Belediyesi üçüncü ise Halil Bakırcı yönetimindeki RİZE BELEDİYESİ oldu. Araştırmada Büyükşehir olan İzmir Belediyesi ise sonuncu oldu. Samsun ise endekste puanı gerileyen tek il oldu. Bu durum Samsun’da yaşana sel felaketlerinin etkilerine bağlandı.İlçeler arasında ise İstanbul-Fatih birinci oldu. Ankara-Çankaya 41 ‘den 49’a 8 puanlık artışla ilçeler arasından en yüksek artışı göstermesine rağmen sonuncu oldu.
 
Kaynak: Rizedeyiz.com

 

Editör: HABER MERKEZİ