AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Valisi Erdoğan Bektaş ile, Kalkandere ilçesinde bulunan Organize Sanayi Sitesinde incelemede bulundu. 

RTSO Başkanı Şaban Karamehmetoğlu, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül ve Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ile Organize Sanayi Sitesinde incelemelerde bulunan Milletvekili Karal, bölgede ilk olma özelliği taşıyan cam fabrikasında el değmeden işlem yapıldığı dile getirerek, 'Çok modern makinelerle istenilen ölçü ve kalitede ürün çıkarılması çok güzel. İnanıyorum ki bu fabrika yalnız Rize’ye değil, Doğu Karadeniz ve Gürcistan Azerbaycan komşularımıza da işler yaparak ülke ekonomisine de destek olacaktır. 23 fabrikanın bulunduğu Organize Sanayi Sitemizde yıl sonuna kadar yüzde 80 kapasiteye ulaşılacağını öğrendik. Bu güzel bir netice. Ovit Tünelinin açılması bu sanayiden Doğu'ya ulaşmak demektir. Burada üretilecek ürünlerin pazar bulması kaliteli olmasının ispatı olmalı. Kaliteli ürün üreterek satmayı öğrenmeliyiz. Kuru çaydan başka sanayi ürünümüzün olduğunu herkese göstermeliyiz' dedi. 
Vali Erdoğan Bektaş ise yaptığı açıklamada, 3 fabrikanın faaliyette olduğunu görmekten memnun olduklarını vurgulayarak, 'Bu sitede toplam 23 fabrika yeri mevcut. Aldığım bilgilere göre 2018 sonunda yüzde 80 oranında burasının üretime geçmesi bekleniyor. Rize'de çay fabrikası dışında sanayi fabrikası bacalarının tütmesi üretime katkıda bulunmasında sevinçliyiz. İşçi çalışan istihdam eden iş yerlerinin olmasından memnunuz. Bu sanayi sitesinin tam faal olarak hizmete girmesi bölgenin yararınadır. Ovit Yolunun açılması İyidere Lojistiğin tamamlanmasıyla entegre olacak Organize Sanayi Bölgemizin katkısı çok önemli olacaktır' şeklinde konuştu. 



İyidere-İkizdere 2. etap karayolu çalışmalarını inceledi

Rize Milletvekili Hasan Karal, İyidere-İkizdere 2. etap karayolu çalışmaları hakkında Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ve yüklenici firma yetkilerinden bilgiler aldı. İncelemenin ardından Milletvekili Karal, yaptığı açıklamada, Rize’nin her anlamda yaşanabilir ve kalkınan bir şehir olmasını arzu ettiklerini belirterek, 'Ovit Tüneli, Rize Havalimanı ve Rize Lojistik Merkezi bunların başında geliyor. Bu yatırımların Rize’mize kazandıracağı ivme ile birlikte ileride daha büyük yatırımları ve projelerin zeminini hazırlamış olacağız. Meclis çalışmalarımdan ve yoğun geçen yurt dışı programlarımdan sonra ilk anda hemen memleketime geliyorum. Bende büyükşehirlerde lüks yerlerde zamanımı geçirebilirdim, tatil yapabilirdim, ancak benim sorumlu olduğum bölge ve hemşerilerim var. Rize’min ve Rizeli hemşerilerimin sorunlarını çözmek benim görevim. Aslında görevimin de ötesinde. Ben bunu zevkle ve aşkla yapıyorum. Memleketime ve hemşerilerime gönülden bağlıyım. Bu hafta sonu da Rize için yapılan devam eden önemli yatırımları inceleme fırsatı bulduk' ifadesini kullandı.
10. Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ile bölgede devam eden karayolları çalışmalarını incelediklerini dile getiren Milletvekili Karal, 'Çok önemli ölçüde mesafeler kat edildi. İlk kez bu kış Ovit Tünelinden ulaşım sağlanıyor. Ovit Tüneli ve devamında bağlantılı tünel ve yol çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 38 kilometrelik İyidere-İkizdere arasında 10 bin 500 metre uzunluğunda çift tüplü tüneller yapılıyor. Bu proje kapsamında İyidere-İkizdere duble yolunda birçok tünelde çalışma var. Hurmalık, Güneyce ve İkizdere Tünelleri önemli bir çalışma. 2018 yılında tamamlanması gereken 850 metrelik Hurmalık-1 ve 750 metrelik Hurmalık-2 tünelleri delme işlemine başlandı.2018'de bu tüneller tamamlanacak. 4 bin 25 metrelik Güneyce ve 790 metrelik T2 tünellerini de bu yıl inşallah ulaşıma açacağız. 650 milyon liralık bu proje bin 200 günde tamamlanacak. Yüklenici firma çalışmalarına karayolları ekiplerinin kontrolünde devam ediyor' şeklinde konuştu. 

Editör: HABER MERKEZİ