Mecliste devlet sırrı olacak görüşmeler yapıldı bugün. Terörle mücadele ve sınır ötesi harekat yetkisi veren tezkerenin görüşmeleri. Gizli oturumdu. Bu nedenle de önlem alındı, milletvekilleri hariç hemen herkes Meclis'in dışına çıkartıldı.

Meclis'in sır genel kurul havası twitter'dan sızdı. Salondaki havayı dakika dakika takipcilerine cep telefonu aracılığıyla aktaran AK Partili Suat Kılıç, DTP'nin terör örgütü konusundaki tutumunu ise eleştirdi. İşte Kılıç'ın kişisel adresinden yaptığı yorumlar:

Koridorlar, odalar boşaltıldı, kapılar tek tek kilitlendi.

Gazeteciler dışarı çıkarıldı, Genel Kurul'da sadece milletvekilleri ile sağır ve dilsiz kavaslar bir de yeminli stenograflar kaldı.

Çünkü içeride konuşulan her şey on yıl boyunca devlet sırrı olacak. Hatta bir zarfa konulacak o zarfta mühürlenecek.

Konu terörle mücadele ve hükümete sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkere.

Kapılar kapandıktan ve herkes dışarı çıkartıldıktan sonra Genel Kurul'da görüşmeler başladı.

Sır olacak hatta haber bile olamayacak görüşmeler.

O görüşmeler sürerken içeride konuşulanlar değil ama içerinin havasını yansıtan yorumlar sanal aleme düştü.

AK Parti Grup Başkanvekili Suat kılıç, Genel Kurul'da kürsüdekileri dinlerken sosyal paylaşım sitesine yorumlarını yazdı.

BDP'yi hedef alan yorumlarını. Kılıç, mesajında 'terör örgütünün eylemleri masum ve meşru gösterilerek hak, hukuk ve demokrasi talep edilemez. BDP'nin kurtulamadığı türbülans da bu. Varlığı demokratik tercihlere değil silahlı tehditlere bağlı olanlar, halkın tercümanı olamazlar' dedi

Editör: HABER MERKEZİ