TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Finlandiya Parlamento Başkanı Suali Niinisto ve beraberindeki heyet onuruna verdiği öğlen yemeğinde, estetik cerrahı kadın parlamenter Sırpa Asko Seljavaana yakından tanıdığı Mehmet Haberal’ı sordu. İlginç diyalog şöyle gelişti:

CHP’li Yıldız: Üroloji uzmanıyım.

Seljevaana: Ben de plastik cerrahım. Türkiye’de Prof. Mehmet Haberal’ı tanıyorum, çok sevdiğim bir dostumdur. Prof. Haberal nasıl, ne yapıyor? Kendisini görebilir miyim?

CHP’li Yıldız: (Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin’e dönerek) Sayın Başkan, arkadaşımız Haberal’ı sorup, görüşebilir miyim? Diyor. Siz bu konuda bir açıklama yapmak ister misiniz?

HÜKÜMETİ DEVİRMEYE ÇALIŞTI
Meclis Başkanı: Hükümeti devirmeyi amaçlayan bir grupla hareket ettiği gerekçesiyle yaklaşık 200 kişinin yargılandığı dava kapsamında yargılanıyor, cezaevinde. Mesleğiyle ilgili bir durum sözkonusu değil.

Seljevaana: Bu konumda bu imkanlara sahip bir insan neden böyle bir girişimin içinde olsun ki...

Meclis Başkanı: Sayın Haberal tutuklandığında Adalet Bakanıydım. Kendisi benim eşime de nakil yaptı. Yargı bağımsızlığı çerçevesinde bu konuda bir şey yapmamız sözkonusu olamaz. Ama sonunda inşallah beraat eder. (İnternethaber)
 
Editör: HABER MERKEZİ