Beykent Üniversitesi Taksim Yerleşkesi'nde düzenlenen 'Enerji Güvenliği' konulu panele eski Başbakan ve Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, eski Enerji Bakanı Hilmi Güler, bilim adamları ve akademisyenler katıldı.

Panelin ilk konuşmasını yapan Mesut Yılmaz, iktidarda oldukları dönemde yürüttükleri enerji politikaları konusunda bilgi verdi. Kendi dönemlerinde başlatılan birçok projenin bugün geç de olsa bitirildiğini aktaran Yılmaz, Türkiye'nin enerji konusunda yaptığı en önemli yatırımın Mavi Akım projesi olduğunu savundu. Yılmaz, 'Bugün iftiharla belirtmeliyim ki; Cumhuriyet tarihinde Türkiye'nin yaptığı en yararlı proje Mavi Akım projesi olmuştur.' dedi. Bugünkü Hükümet'in yeni enerji politikaları geliştirmekte yetersiz kaldığını ileri süren Yılmaz, 'Enerji konusunda uzun vadeli düşünülmeli ve popülist politikalardan uzak durulmalıdır.' diye konuştu.

Mesut Yılmaz'ın ardından kürsüye çıkan Yaşar Büyük Anıt da, enerjinin, ulusal güvenlik konusunun ayrılmaz bir parçası olduğuna değindi. Büyükanıt, dünyada enerji üreten ve tüketen ülkeler olarak iki sınıfın bulunduğunu hatırlatarak, 'Enerji üretemeyen ülkeler diğer ülkelerin belirlediği politikalara bağımlı hale geliyor.' şeklinde konuştu. Enerji güvenliğinin ekonomik ve ulusal güvenlik anlamına geldiğini ifade eden Büyükanıt, 'Nükleer enerji lafı geçtiğinde bazılarında bir huzursuzluk oluyor. Ancak nükleer santralin gerekliliği kaçınılmazdır.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Yılmaz ve Büyükanıt'a panele katılımlarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

Editör: HABER MERKEZİ