Elazığ Hicret Mahallesi`nde Halk Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`nin destekleriyle yaptırılan dikiş – nakış kursu üretim atölyesi`ne Rizeli İşadamı Mustafa Kolonsa`dan destek geldi.

Vali Muammer Erol`un girişimlerinin ardından atölyeye destek verecek olan İşadamı Kolonsa`nın daveti üzerine geçtiğimiz 7 bayan, İstanbul`a giderek 15 günlük kurs gördü.

Kurslarını tamamlayan bayanların Elazığ`a dönmesinin ardında İşadamı Mustafa Kolonsa şehre gelerek, Vali Muammer Erol ile birlikte dün atölyeyi gezdi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Önder Niger, 100 ailenin geçimini sağlayabilecekleri bir ortam oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti.

Atölyeye Halk Eğitim Müdürlüğü, 18 adet atölye makinası, 12 adet trikotaj makinası ve 1 sınıf okuma yazma kursu için sıra ve masa verdi. Geri kalan ihtiyaçları ise Rizeli İşadamı Mustafa Kolonsa karşılayacak.

Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, İşadamının destekleriyle burada bir atölye kurulacağını ve üretilen ürünlerin istanbul`a gönderileceğini söyledi.

İşadamı Kolonsa, atölyenin hem makine ihtiyaçlarını karşılayacak hem de kumaşları gönderip burada üretilen ürünlerin İstanbul`da satılmasını sağlayacak.

Editör: HABER MERKEZİ