İsrail, ''Kurtlar Vadisi'' dizisinden duyduğu rahatsızlığı dile getirmesinin ardından dizi yapımcısı Pana Film ''Kurtlar Vadisi, doğruları söylemeye ve yanlışları teşhir etmeye devam edecektir'' dedi.

BELGELERLE KONUŞTU
Pana Film'den yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in başta Birleşmiş Milletler raporları olmak üzere, birçok uluslararası insan hakları örgütünün hazırladığı raporlarda defalarca savaş suçlusu olarak ilan edildiği belirtildi. ''İsrail yönetimi, insanlık dışı uygulamalarının teşhirini diplomatik yollardan engellemeye çalışmak yerine, bir an önce Filistinli çocuklara uyguladığı vahşeti durdurmalıdır'' denilen açıklamada, şöyle devam edildi:

''İsrailli yetkililerin Filistinli çocuklara olan hassasiyetinin derecesini, başta İsrail halkı olmak üzere, dünya kamuoyu ibretle seyrediyor. Filistinli çocuklar, en temel yaşamsal hakları olan beslenme, sağlık, eğitim gibi haklardan mahrum ediliyor. Birleşmiş Milletler bayrağı altındaki çocukları bombalamaktan çekinmeyen İsrail yönetimi, neden Kurtlar Vadisi dizisinde yaptıklarının anlatılmasından rahatsız oluyor?

Kurtlar Vadisi Irak filminde, İsrailli bir doktorun organ kaçakçılığına karıştığını gösteren sahneler de eleştirilmiş ve yalanlanmıştı. Ancak kısa süre önce bizzat İsrailli kaynaklar, bu sahnenin doğruluğunu kanıtlayan gerçekleri ortaya çıkardılar. İsrail yönetimi, insanlık dışı uygulamalarının teşhirini diplomatik yollardan engellemeye çalışmak yerine, bir an önce Filistinli çocuklara uyguladığı vahşeti durdurmalıdır. Kurtlar Vadisi, doğruları söylemeye ve yanlışları teşhir etmeye devam edecektir.''

İSRAİL'İN DİZİDEN RAHATSIZLIĞI

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, bugün Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a diziden duydukları rahatsızlığı ve üzüntüyü iletmişti.

İsrail basını da Kurtlar Vadisi adlı dizide, Mossad'ın Türkiye'deki faaliyetlerinin işlenmesini gündeme getirmiş, dizinin İsrail karşıtı mesajlar içerdiğini öne sürmüştü.
Editör: HABER MERKEZİ