AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, rakamlara bakıldığında yaklaşık 43 milyon kredi kartının 25 milyonunun aktif olduğunu belirterek, takipteki kredi kartının aktif içinde yüzde 7,5'lik bir paya sahip olduğunu söyledi. Olayın çok abartılmamasını isteyen Bayramoğlu, kredi kart kullanıcılarının yüzde 90'nın ayağını yorganına göre uzattığını, oysa ''ayağını yorganına göre uzatmayanlar için düzenleme yapıldığını'' anlattı.

Bazı kişilerin kredi kartıyla altın alıp bunu bozdurarak avantaj sağlamaya çalıştığını belirten Bayramoğlu, ''Geçmişte bazı kişiler, bankalardan kredi alarak Avrupa'da para toplayan şirketlere ortaklık payı yatırarak, bu yolla avanta sağlayabileceklerini düşünerek uyanıklık yaptılar'' dedi.

Zorunlu kart bedelinin kaldırılması, kart limitlerinde bir standart getirilmesi, asgari ödeme miktarının yüksek tutulması, nakit para çekimindeki faiz oranı ile kredi kartına uygulanan faiz oranlarını kapsayacak şekilde bir düzenleme yapılmasının daha sağlıklı olacağını belirten Bayramoğlu, böyle bir düzenlemenin borcunu düzenli ödeyenlerin mağdur olmasını da engelleyeceğini söyledi.

Editör: HABER MERKEZİ