Konu ile ilgili haber sitemize açıklama yapan Çayeli Ticaret Sanayi Odas Yön.Kur.Başkanı Güngör SARI; KOSGEB şimdiye kadar sadece İmalatçı firmalara faizsiz veya düşük faizli kredi desteği sağlıyordu. Cumhurbaşkanımızın imzaladığı Yeni Teşvik yasası kapsamında sigortacılık sektörü dışındaki bütün işletmelere KOBİ tanımı yapılıp bütün işletmelere azami 25.000 TL. düşük faizli kredi desteği sağlanacaktır dedi. Bahse konu kredinin faizinin %75’i devlet tarafından karşılanacak olup işletmeler sadece %25’ini ödeyeceklerini bildirdi.

 

Sarı; Kredi desteğinden faydalanacakların Çayeli Ticaret ve Sanayi Odamızın İnternet sitesi www.cayelitso.org.tr  KOSGEB linkinden veri tabanına kayıt yaptırıp, şifre almaları, Bağlı bulundukları odadan NACE Faaliyet kodunu alarak Rize Ticaret Odası bünyesinde bulunan KOSGEB Müdürlüğüne kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

 

Devletin Kredi anlaşması yapacağı bankaları çok yakın zamanda açıklayacağından sınırlı olan kaynaktan faydalanacak işletmelerin en yakın zamanda evraklarını tamamlaması gerektiğini, daha ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin odamızın 04645327510 telefonundan veya internet sitemizden gerekli yardımı alabilirler açıklamasını yaptı. 

Editör: HABER MERKEZİ