ATAMA KARARLARI
 
             Devlet Bakanlığından:

             Karar Sayısı : 2011/333

             1 – Aksaray İl Müftüsü İlhan AYDIN’ın başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınması,

             Bu suretle boşalacak olan 1 inci derece kadrolu ve +3600 ek göstergeli, Aksaray İl Müftülüğüne, Kahramanmaraş İl Müftüsü Bekir GÜLCE’nin,

             1 inci derece kadrolu ve +3600 ek göstergeli, Kahramanmaraş İl Müftülüğüne, Kocaeli Gebze İlçesi Müftüsü Muhammet GEVHER’in,

             Atanmaları, 657 sayılı Kanunun değişik 76 ncı maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.

             2 – Bu Kararı Devlet Bakanı yürütür.

30/4/2011

                                                                                                                                                     Abdullah GÜL

                                                                                                                                                CUMHURBAŞKANI

     Recep Tayyip ERDOĞAN                                Faruk ÇELİK

                  Başbakan                                       Devlet Bakanı

—— • ——

             Devlet Bakanlığından:

             Karar Sayısı : 2011/334

             1 – Diyanet İşleri Başkanlığında 1 inci derece kadrolu ve + 3600 ek göstergeli Nevşehir İl Müftülüğüne, Mardin İl Müftüsü Mehmet KIZILKAYA’nın,

             Bu suretle boşalacak olan 1 inci derece kadrolu ve +3600 ek göstergeli Mardin İl Müftülüğüne, Ankara Polatlı İlçesi Müftüsü Dursun Ali COŞKUN’un,

             Atanmaları, 657 sayılı Kanunun değişik 76 ncı maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.

             2 – Bu Kararı Devlet Bakanı yürütür.

30/4/2011

                                                                                                                                                     Abdullah GÜL

                                                                                                                                                CUMHURBAŞKANI

     Recep Tayyip ERDOĞAN                                Faruk ÇELİK

                  Başbakan                                             Devlet Bakanı

—— • ——

             Devlet Bakanlığından:

             Karar Sayısı : 2011/335

             1 – Diyanet İşleri Başkanlığında 1 inci derece kadrolu ve + 3600 ek göstergeli;

             Kırklareli İl Müftülüğüne Aydın İl Müftüsü Hıdır BAYRAK’ın,

             Aydın İl Müftülüğüne, Elazığ İl Müftüsü Ömer KOCAOĞUL’un,

             Elazığ İl Müftülüğüne, Bayburt İl Müftüsü Peyami GÜNGÖR’ün,

             Bayburt İl Müftülüğüne, Rize Pazar İlçesi Müftüsü Kemalettin AKSOY’un,

             Atanmaları, 657 sayılı Kanunun değişik 76 ncı maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.

 

Kendi Anlatımıyla Kemalettin Aksoy :

 

20.03.1953 yılında Rize İli Çayeli ilçesinde doğdum.  Çayeli Merkez 9 Mart İlkokulunda okudum. İlkokuldan sonra Çayeli Merkez Kur’an Kursunda hafızlık yaptım. O dönem Pazar Müftüsü olan babam Fevzi AKSOY’ dan Arapça okudum.

İmam-Hatip Lisesi orta kısmını Rize de,  Lise kısmını ise Trabzon İmam-Hatip Lisesinde yatılı olarak okudum. 9 Eylül 1974 tarihinde Rize Güneysu-Zavendik Kur’an Kursu öğreticisi olarak memuriyete başladım. Bu kursta görev yaparken Rize Vaizi Mustafa Yıldız Hoca Efendiden Arapça okudum. Dini ilimler tahsil ettim. Rize Müftülüğünde Memurluk ve bir müddet Rize Tophane Kur’an Kursu öğreticisi olarak görev yaptım, hafızlar yetiştirdim.

Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesini kazandım ve 1980 yılında mezun oldum. Aynı yıl Müftülük Vaizlik sınavlarını kazanarak Gümüşhane-Kelkit İlçe Müftüsü olarak göreve başladım. Dört yıl altı ay görev yaptıktan sonra, Trabzon ili Tonya İlçe Müftülüğüne tayin oldum. Bu İlçede üç yıl iki ay görev yaptıktan sonra Trabzon-Araklı İlçe Müftülüğüne naklen tayin oldum. Sekiz yıl altı ay bu ilçede Müftülük görevini yürüttüm. 1996 yılında Başkanlığımızın açtığı yurtdışı sınavlarını kazanarak Almanya -Düsseldörf-Duisburg Yunus Emre Camii Din Görevlisi olarak Yurtdışı görevime başladım. Altı yıl Almanya da Din Görevlisi olarak görev yaptıktan sonra 15.12.2002 tarihinde Türkiye’deki görevime (Araklı İlçe Vaizliğine) başladım. 15.06.2003 tarihine kadar Araklı İlçe Vaizi olarak görev yaptıktan sonra, 30.06.2003 tarihinde Rize-Pazar İlçe Müftülüğüne İlçe Müftüsü olarak görevime başladım,. Halen Pazar İlçe Müftüsü olarak bu görevimi sürdürmekteyim.  

Görev yaptığım İlçelerde, Müftülük Sitesi, Bölge Yatılı Kur’an Kursu, Kur’an Kursları, Camiler, Minareler ve çok sayıda Lojmanların yapılmasında öncülük yaptım.  

1984 yılında Almanya, 1991 yılında Fransa da kısa süreli Ramazan görevlisi olarak görev yaptım. Türkiye de bir ay, Almanya da 210 saat Almanca dil kursuna katılarak sertifika aldım. Ayrıca Arapça ve birazda Fransızca biliyorum. Görev yaptığım 35 yıl süre içerisinde amirlerimden çok sayıda takdirname ve teşekkür belgelerini aldım. Almanya’da yetiştirdiğim hafız öğrencimden dolayı Başkanlığımız tarafından Takdirname ile ödüllendirildim. “Kur’an-ı Kerimde Peygamberimizin Hayatı” ile ilgili basılmamış bir çalışmam bulunmaktadır.

İkisi Üniversite mezunu, birisi üniversitede okuyan dört çocuk babasıyım.

  

 

Editör: HABER MERKEZİ