105. Dönem Kaymakamlık kuraları ile Rize Çayelili Kaymakam Selin Sarı, Denizli’nin Çal ilçesine atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 105. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni düzenlendi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 105. Dönem Kaymakamlık Kursu’nu başarıyla tamamlayan 97 kaymakama görev yerlerinde ve meslek hayatlarında başarılar diledi.

Kura töreni ile Türkiye’nin ilk 10 kadın kaymakamı da görevlerine başlamış oldu. Bu Kaymakamlar arasında Rize Çayeli doğumlu hemşerimiz Selin Sarı da yer alıyor. Selin Sarı, 09.11.2017 - 01.07.2018 tarihleri arasında Samsun Yakakent Kaymakam vekili olarak görevini yürüttü. Daha sonra eğitimin için yurt dışında tamamlayan Kaymakam Sarı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen 105. Dönem Kaymakamlık kuraları sonrası Denizli’nin Çal ilçesine atandı.

SELİN SARI KİMDİR?

4 Aralık 1989'da Rize'de doğdu. İlk ve ortaokul öğrenimini Çayeli 9 Mart İlköğretim Okulunda, lise öğrenimini Rize Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 2016'da İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan Kaymakam Adaylığı Sınavını kazanarak 20 Temmuz 2017'de Mülki İdare Amirliği mesleğine 105. dönem Rize Kaymakam Adayı olarak başladı. Kaymakam refikliği stajını Ankara'nın Gölbaşı ve Yalova'nın Çınarcık ilçelerinde yaptı. 09.11.2017 tarihinde Samsun'un Yakakent İlçesi'nde Kaymakam Vekili olarak görevine başladı.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ