Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığı'na gönderildi.

Tasarıya göre Tasfiye Halinde Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketi'nin tasfiye sürecine girmesi nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ünitelerince tahsil edilen ve bankanın ilgili hesaplarına aktarılma işlemi mümkün olamadığından sigorta il müdürlüklerince veya sigorta müdürlüklerince ilgili hesaplarda topluca bekletilen KEY hesapları, devlet hesaplarına kayıtları açısından ana para ve fer'ilerinin ayrımı yapılmaksızın bütçeye gelir kaydedilecek.

Tasarıyla tespit yapmak için ek süre isteyen kurum ve kuruluşlara bildirim yapabilmeleri için kanunun yayımı tarihinden itibaren 1 ay süre verilecek. Ayrıca, hataların düzeltilmesine ilişkin bir sistem tanımlanması ve hatalar nedeniyle olabilecek hak kayıplarının önlenmesi ve düzeltilerek ilan edilecek hatalı bildirimlerin nemalandırılması öngörülüyor. Kayıtları deprem, sel, yangın gibi nedenlerle zayi olan KEY hak sahiplerine ilişkin bir düzenleme bulunmadığından, KEY ödemelerinden yararlanamayan hak sahiplerinin bildirimlerine söz konusu mahkeme kararları eklenecek ve bu kişilerin çalıştıkları tarihleri bildirmeleri KEY ödemesi yapılması için yeterli olacak.

Belediyelerin kanunda belirlenen kriterlere ve nema hesaplama yöntemine göre nemalandıracakları tutarı kendi kaynaklarından çalışanlarına ödeyebilmesi sağlanacak.
Editör: HABER MERKEZİ