Van’da 2 gün devam eden Kapıköy-Razi Sınır Kapısı görüşmeleri bu kez İran’ın Hoy kentinde devam ediyor. Hoy’daki toplantıda Türkiye heyeti adına başkanlık yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, hedeflerinin 22 Şubat’ta İran’ın Urumiye kentinde yapılacak toplantıya kadar Türk ve İran yetkililerinin yapılması gerekenleri yaparak sınır kapısını transit taşımacılığa açmak olduğunu belirtti.  

Van’da devam eden toplantıların ardından Türk ve İran heyetleri bu kez İran’ın Hoy kentinde bir araya geldi. İki ülkenin üst düzey yetkilileri sabahın erken saatlerinde Van’dan karayoluyla Saray İlçesinde bulunan Kapıköy Sınır Kapısı’na geldi. Saray İlçe Kaymakamı Meral Demirbaş tarafından karşılanan heyet önce Kapıköy Gar’ın da incelemelerde bulundu. Yolcu pasaport ve gümrük kontrolü, harekat amirliği, yolcu bekleme ve sağlık kontrollerinin yapıldığı bölümleri gezen heyet buradan Kapıköy Sınır Kapısı’na geçti. Vali Münir Karaloğlu, İranlı meslektaşı Batı Azerbeycan Eyaleti Geneli Vali Yardımcısı İbrahim Hagjou’ya, Türk tarafındaki hazırlıkların tamamlandığını belirterek, tüm çabalarının kapının biran önce transit taşımacılığa açılması olduğunu söyledi. Van-Kapıköy arasındaki karayolunda da herhangi bir sorunun olmadığını ifade eden Karaloğlu “Türk tarafı olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. İranlı yetkililerle birlikte müzakerelerimize devam ediyoruz. Hedefimiz ise 22 Şubat’ta Urumiye kentinde yapılacak toplantıya kadar tüm eksikliklerimizi tamamlayarak, bu toplantı sonrası iki ülke halklarına kapının açılma müjdesini vermektir” diye konuştu.

İran’ın Hoy kentinde 2 gün sürecek toplantıya Vali Münir Karaloğlu’nun yanı sıra Adalet ve Kalkınma Partisi Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, 6’ncı Hudut Alay komutanı Kurmay Albay Memduh Hakbilen, İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, Saray Kaymakamı Meral Demirbaş, Dışişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Devlet Demiryolları ve ilgili bakanlıkların temsilcileri katılıyor. İran heyetinde ise Batı Azerbeycan Eyaleti Geneli Vali Yardımcısı İbrahim Hagjou, Hoy Milletvekili Muayyid Hüseyni Sadr ve diğer yetkililer katılıyor.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ