PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan 8 askerle ilgili hazırlanan iddianamede, hakkında 6 ayrı suçtan ömür boyu hapis cezası istenen er Ramazan Yüce'nin 2002 yılında, ‘PKK örgütüne yardım ve yataklık yapmak’ suçundan yargılanıp beraat ettiği belirlendi.

2002 yılında, Mersin'de 2 göstericinin öldüğü, 2 polis memurunun şehit olduğu 50'si polis, yaklaşık 100 kişinin de yaralandığı Nevruz kutlamalarında yakalanarak tutuklanan 148 kişi arasında o zaman 17 yaşında olan Ramazan Yüce de yer aldı.

DGM'lerin kapatılmasının ardından görevlendirilen Özel Yetkili Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir süre tutuklu yargılandıktan sonra yaşının 18'den küçük olması nedeniyle tahliye edilen ve 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanmaya başlayan Yüce, 2005'te sonuçlanan davada yaşının küçük olması ve delil yetersizliğinden beraat etti. Er Yüce'nin ayrıca Mersin Asliye Ceza Mahkemesi'nde de ‘taş atarak güvenlik görevlilerini yaralamak, resmi araç ve işyerlerini hasara uğratmak, izinsiz gösteri yapmak, görevli memurlara mukavemet’ suçlarından da yargılandığı, yine yaşının küçük olması nedeniyle beraat ettiği ortaya çıktı.
Editör: HABER MERKEZİ