İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Şahin, Onur Akgün takma isimli bir kişinin gönderdiği hakaret içerikli mailler nedeniyle savcılığa başvurdu.

Şahin, suç duyurusu dilekçesinde 6 Ağustos 2008 tarihinden bu yana İTÜ rektörü olarak görev yaptığını belirterek, Onur Akgün isimli bir kişinin kullandığı[email protected][email protected] mail adresinden 21 Haziran’da halen rektör yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Ahsen Özsoy’a tarafına ve temsil ettiği makama yönelik hakaret, iftira ve suç isnadı niteliğinde iddialar içeren bir mail gönderildiğini belirtti.

Hakaret ve iftira niteliğindeki mailin rektör yardımcıları Prof. Dr. Ahsen Özsoy ve eski Rektör yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca’ya gönderildiğini belirten Şahin tarafına ve makamına yöneltilen haksız iftira niteliğindeki iddialarda bulunan ve takma isim ve mail adresi kullandığını iddia ettiği kişinin tespit edilerek hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını talep etti.

Servet sahibi olmaya çalışıyor Şahin dilekçesinde Onur Akgün isimli kişiden rektör yardımcılarına kendisi hakkında gelen maillere yer verdi.

Özsoy ve Karaca’ya gelen maillerde Akgün, Prof. Dr. Şahin’in ihalelere müdahale eden ve kendisini iktidara yanaştırmaya çalışarak servet sahibi olmaya çalışan ve kendi seçtiği müteahhide usulsüz olarak ihaleler veren bir rektör olduğunu belirtti.

Akgün, maillerinde rektörün her gün odasında viski yudumladığını ve toplantılarda Başbakan’ı görünce cilve yaparak yakınlaşmaya çalıştığını bu sayede bir kez daha seçilme hesapları yaptığını iddia etti.(ntvmsnbc)

Editör: HABER MERKEZİ