Terörle mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Çiçek, net konuştu. 'Bıçak kemiğe dayandı' diyen Çiçek, Irak'lı yetkililerden beklentileri şöyle sıraladı:

Terörün, sadece bir hükümet meselesi olmadığını dile getiren Çiçek, 'Bu 25 yıllık süre içerisinde kaç tane hükümet geldi. Değişik kompozisyonlarda, değişik düşüncelerde. Ben inanıyorum ki, her hükümet bu belayı defedebilmek, tesirlerini azaltmak doğrultusunda bir çabanın içinde oldu' dedi.

'İtinizi, köpeğinizi bağlamazsanız...'

Hükümet olarak tezkereyi çıkarmakla bu yetkinin verildiğini belirten Cemil Çiçek, hükümetin, bu tezkerenin 'arkasında' olduğunu söyledi.

Çiçek, 'Bizden ne isteniyorsa bugüne kadar bundan sonra da bunu veririz, vereceğiz, tereddüt yok. Ama bu tezkerenin çıkmış olması aynı zamanda öbür tarafa muhatabımız olan bu belanın arkasında kimler varsa ya da bu belayı kimler besliyorsa onlara da bir sorumluluk yüklüyor. Biz onlara demek istiyoruz ki, 'Bakın iş buraya geldi bıçak kemiğe dayandı eğer siz bu kısrağınızı kısa bağlamazsanız, bu itinizi, köpeğinizi doğru dürüst bir yere hapsetmezseniz bir daha zarar vermeyecek tarzda, bakın zaten bu bölge istikrarsız zaten bu bölgede bir kaos var bunun sorumlusu Türkiye değil, dünyayı içinden çıkılmaz bir hale getirirsiniz bizden günah gitti. Siz de bunun gereğini yapın bizi oyalamayın' Bizim söylediğimiz şey bu' dedi.

Cemil Çiçek, 'Burada hedefimiz Irak halkı değil, Irak hükümeti değil, bir emperyal niyetimiz yok, bu toprağın altındaki petrolle falan bir derdimiz yok. Başkalarıyla bizi karıştırmayın, bizim derdimiz PKK terör örgütüdür. Buna ne yapacaksanız yapın, bizi iyi anlayın'... Son görüşmelerde biz bunlarla müzakere yapmadık. Biz söyleyeceğimizi söyledik' diye konuştu.

internethaber

Editör: HABER MERKEZİ