Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 15 Ağustostan itibaren geçerli olmak üzere en düşük memur maaşına 103 YTL, memur, din görevlisi, öğretmen maaşına 112'şer YTL, astsubay çavuş maaşına 127 YTL, teğmen maaşına 132 YTL, polis mumuru maaşını 161 YTL, araştırma görevlisi maaşına 171 YTL, mühendis maaşına 164 YTL ilave ek ödeme getirildiğini bildirdi.

Hükümet en düşük memur maaşına yüzde 10 artış yaptı. Ortalama memur maaşına yüzde 8.4 artış sağlandı. En düşük memur maaşında yıllık zam yüzde 22.2 oldu. Ortalama memur maaşına yıllık zam 18.5 oldu.

Kamu personelini bugüne kadar enflasyona ezdirmedikllerini savunan Erdoğan, şartlar zorlanarak bir düzenleme yaptıklarını açıkladı.

15 Ağustos'ta itibaren en düşük memur maaşına 103 YTL zam

Ortalam memur maaşına 112 YTL

Din görevlisine 112 YTL,

Öğretmene 112 YTL

Astsubat 127 YTL

Teymene 132 YTL

Polise 160 YTL

Mühendis maaşına 270 YTL

Araştırma görevlisi maaşına 171 YTL

'Tablo ideal değil ama ekonomik şartlar buna müsade ediyor' diyen Erdoğan, yapılan zamların bütçeye bir yük getirmeyeceğini bunun tedbirlerini de aldıklarını söyledi. Eerdoğan, enflasyondan kaynaklanan fark ortaya çıkarsa bunu da ödeyeceklerini de söyledi. Erdoğan, hükümetlerinin para basarak vatandaşının cebinden çalarak memurun maaşını ödeyen hükümetlerden olmadıklarını da söyledi.

Erdoğan, toplu görüşme masasından kalkan KESK'e de tepkiliydi. Erdoğan,  'Bir sendikanın da onuncu dakikasında masadan kalkması doğru değil. Oturrusun masada sorununu çözersin. Sokaklarda yürüyerek bu işi çözemezsin. Demek ki onlar oralardan nemalanıyorlar.' dedi.

Toplu görüşmelerde ülke gerçeklerinin dikkate alınması gerektiğini de ifade eden Erdoğan, uçuk kaçık olmayan makul getirilen önerilere açığız. Bunu dikkate almak lazım. Sendikacı arkadaşlar kendilerini bizim yerimize koymalı ve bu şekilde düşünmeli. Ülkemizin ekonomik gücü bunda çok önemli.'

Editör: HABER MERKEZİ