Ergenekon operasyonu kapsamında bugün gözaltına alınan Başkent üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim. 2000 yılında ismi Cumhurbaşkanı adayları arasında geçen Haberal Ergenekon tutuklularıyla yaptığı toplantılarla da biliniyordu.

AZ DAHA CUMHURBAŞKANI OLACAKTI
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in görev süresinin dolduğu günlerde bugün Ergenekon terör Örgütü kapsamında ev ve işyerlerinde arama yapılan Başkent Üniversitesi Retrökü Mehmet Haberal az daha Türkiye'nin 10. Cumhurbaşkanı oluyordu. DSP, MHP ve ANAP koalisyon hükümetleri döneminde Başbakan Bülent Ecevit tarafından Haberal'ın ismi cumhurbaşkanlığına aday olarak gösterilmişti. Ancak koalisyon ortakları isim üzerinde anlaşamayınca Haberal'ın cumhurbaşkanlığı kapısı kapanmıştı.Ancak adaylığı gündemden düşse de ismi kamuoyunun sürekli gündeminde yer aldı.

BAŞKENT HASTANESİ'NDEN KAÇAN ECEVİT EVİNDE İYİLEŞTİ
Bülent Ecevit hastalanınca Başkent Hastanesi'ne yatmayı tercih etmişti. Ecevit'in burada iken sağlığının gittikçe kötüleşmesi üzerine Rahşan Ecevit eşini kaçırırcasına eve götürmüş ve Ecevit'in sağlığında kısa sürede düzelme görülmüştü. O günlerde bunun nedeni anlaşılamamıştı.

Ancak sonrasında ortaya çıkan bilgi ve belgeler Ergenekon'un bu işte parmağı olduğunu gösterir nitelikteydi. Amaç Bülent Ecevit'e 'iş göremez' raporu vererek yeni oluşuma ve yeni isimlere yol açmaktı.

ERGENEKON SANIKLARIYLA TOPLANTILAR YAPMIŞ
Bülent Ecevit'e, 'İş göremez' raporu vermek isteyen Başkent Üniversitesi Hastanesi'nin başhekimi Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın ismi, Ergenekon Terör Örgütü zanlılarıyla anılıyor. Ergenekon tutuklusu Ferit İlsever, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde verdiği ifadede; Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın, Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasında tutuklanan emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile eski Milletvekili Kamran İnan, eski Bakan Ufuk Söylemez ve ADD Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Ali Ercan ile Milli Egemenlik Hareketi toplantısına katıldığını söylemişti. Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat'ın ifadeleriyle amaçlarından biri de 'AKP karşıtlarını bir araya getirme' olan hareketin ilk toplantıları Kent Otel'de yapılıyordu. Ancak daha sonra bu toplantılara ev sahipliğini Başkent Üniversitesi Gölbaşı tesisleri ile Papatya Otel yapmaya başladı.

ŞENER LİDER ADAYI OLARAK ÖNE ÇIKTI
Milliyet gazetesi, Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal, eski Bakanlar Kamran İnan, Ufuk Söylemez, Şükrü Sina Gürel, emekli orgeneraller Hurşit Tolon, Tuncer Kılınç gibi isimlerin de aralarında bulunduğu Diyalog Grubu'nun, Milli Egemenlik Hareketi adı altında yeni bir oluşum için nabız tutmaya başladığını, AK Parti'den ayrılan Abdüllatif Şener'in yeni oluşum arayışları içinde lider adayı olarak öne çıktığını yazmıştı.

HABERAL: AKP'NİN OYUNU DÜŞÜRECEK HER P...ŞTLUĞU YAP
Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'ın televizyonu Kanal B'de seçim skandalı yaşanmıştı. Sunuculuğunu Kanal B Genel Müdürü Nahit Duru'nun yaptığı programın reklam arasında Duru'nun programa konuk olarak katılan Kemal Kılıçdaroğlu'na Mehmet Haberal'ın kendisine 'Bunların (Ak Parti) oylarını azaltacak her türlü p..ştluğu yap' dediğini söylemişti. Bu sözler internete düşmüş bir çok gazetede yayınlanmış ancak Haberal'dan herhangi bir yalanlama gelmemişti. (Ensonhaber)

Editör: HABER MERKEZİ