Danıştay katilinin babası, kimsenin haberi yokken Danıştay sanıklarından birinin ifade değiştireceğini Ergenekon’dan tutuklu Doç. Dr. Gürses’e haber vermiş. Gürses, nasıl kargaşa çıkarılacağını anlatmış

Danıştay saldırısı ile Ergenekon terör örgütü arasında bağlantı olduğu iddialarına bir delil daha bulundu. Danıştay katili Alparslan Arslan’ın babası İdris Aslan ile Ergenekon tutuklusu Doç. Dr. Emin Gürses arasındaki bağlantı iki olay arasındaki bağlantıyı tekrar gündeme getirdi. İdris Arslan’ın bir tanığın ifadesini değiştireceğini ve Emin Gürses’in bu konuda gerekli önlemi almasını istediği belirlendi.

TEKNİK TAKİBE TAKILDILAR

Emin Gürses’in Ergenekon soruşturmasıyla ilgili teknik takibe alındığı dönemde ilginç görüşmeler yaptığı belirlendi. Danıştay Katili Arslan’ın babası İdris Arslan’ın, Danıştay saldırısında silah temin ettiği iddia edilen Aykut Metin Şükre’nin avukatı Mehmet Taşdelen aracılığıyla bağlantı kurduğu öğrenildi. Baba Arslan’ın, Danıştay saldırısı nedeniyle müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Yıldırım’ın ifade değiştireceğini daha ifade değiştirmeden ve ifade değiştireceğinden kimsenin haberi olmadan Emin Gürses’e bildirdiği ortaya çıktı.

Baba Arslan’ın avukat Mehmet Taşdelen’e ‘Danıştay saldırısıyla ilgili bir kişi ek ifade verecek. İfadesinde (Saldırıdan 20 gün önce İstanbul Ataşehir’de Veli Küçük’le toplantı yaptık. Danıştay saldırısının talimatını Veli Küçük verdi) diyecek. Emin Hoca’ya haber verin’ dediği ortaya çıktı. Avukat Taşdelen’in de Danıştay Katili’nin babasından aldığı bu bilgileri 13 Şubat 2008 günü telefonda Emin Gürses’e aynen ilettiği telefon dinlemelerine takıldı. Polisteki sorgusunda bu telefon görüşmesi sorulan Gürses ‘Avukatım Mehmet Taşdelen Danıştay davasında da avukatlık yapmaktadır. Gündemde olan bu konuyla ilgili yaşamış olduğu bu olayı benimle paylaştı’ diye cevap verdi.

BIRAKACAKSIN MİLLET BİRBİRİNİ YESİN

Ergenekon tutuklusu Emin Gürses’in dinlenen telefon görüşmelerinde ‘halkı hükümete kışkırtmak için yapılması gerekenler’le ilgili ilginç yöntemler önerdiği belirlendi. Gürses’in 23 Ocak 2008 günü E.D’ ile yaptığı telefon görüşmesinde ‘...Şimdi ben komutanlara harp akademisinde söyledim. Ben olsam, başörtüsü maşörtüsü serbest. Ondan sonra derim ki ekiplere, kardeşim kavgayı başlatın. Millet birbirlerini yesinler, bir bunu yaparım. Bak tam zamanıdır. Bırakacaksın birbirini yesin millet’ diye konuştuğu belirlendi.

PKK TAKTiĞiNİ ANLATTIM

Polisin bu konuşmayla ilgili olarak ‘Burada kavgayı başlatmasını söylediği ekiplerin kimler’ diye sorması üzerine Emin Gürses ‘Harp Akademilerinde ders verdiğim zamanlarda bazı öğrencilerim gelip gündemle ilgili sorular sormaktadır. Öğrenciler bana PKK sorunun nasıl düzeltileceğini sordular. Bende Abdullah Öcalan’ın ifadesinde vermiş olduğu yöntemi örnek göstererek çözüm yolunu gösterdim. Aynı uygulamayı yapmalarını kastettim’ dedi. ‘Milleti birbirine düşürtmekle neyi amaçlıyorsunuz’ sorusu üzerine Gürses ‘Ben TSK mensuplarına PKK ile mücadelede, PKK’nın uygulamış olduğu taktiği örnek verdiğim için bu şekilde beyanlarda bulundum’ dedi.

Muzaffer’i çıkaracaktık

Emin Gürses’e E.D. ile yaptığı görüşmede ‘Muzaffer Yüzbaşıyı (Tekin) içerden çıkarmak için biz bir girişimde bulunduk. Çıkaracaktık. Muzaffer yüzbaşıyı içerden tam çıkarma girişiminin içine girdik bu operasyon patladı’ dediği hatırlatıldı ve Ergenekon sanığı Tekin’i çıkarmak için kimlerle nasıl bir girişimde bulunacakları da soruldu. Emin Gürses ‘Muzaffer Tekin’in avukatları Muzaffer’in suçunun olmadığını ve Muzaffer’i çıkaracaklarını söylemişti. Bende bu beyanları görüşme yaptığı şahsa aktarmışım. Yoksa herhangi bir girişimde bulunmam söz konusu değildir’ karşılığını verdi.

Editör: HABER MERKEZİ