İstanbul İstinye’deki ABD Başkonsolosluğu önündeki polis kulübesine teröristler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 polis memuru şehit olurken, 3 terörist öldürüldü.

Olay sıcaklığını korurken öldürülen teröristlerin üstünden Suriye pasaportu çıktığı bilgisi alındı. Ancak daha sonra iki saldırganın Türk uyruklu olduğu ortaya çıktı. 

İstihbari bilgilerin değerlendirildiğini söyleyen İstanbul Valisi Muammer Güler, “Kimlerdir, hangi amaca yöneliktir. Bunların tespiti için çalışmalar devam ediyor” dedi. Güler, saldırganların 4 kişi olduklarını bildiklerini söyleyerek, iki saldırganın kimliğinin tespit edildiğini ve Türk uyruklu olduklarını kaydetti. Saldırının yapıldığı polis kulübesinin zırhlı olduğunu belirten Güler, o kapının vize için kullanılan bir kapı olduğunu belirtti

ŞEHİT POLİSLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

ABD Başkonsolosluğu’nun önünde şehit olan polis memurlarının isimleri belli oldu. Olayla şehit olan koruma görevlisi polisin Nedim Çalık olduğu belirtilirken iki trafik polisinin isimleri ise Mehmet Saçaklıoğlu ve Erdal Öztaş olduğu ifade edildi.
 

A.A: 3 POLİS ŞEHİT OLDU

Sarıyer'de polise düzenlenen silahlı saldırıda 3 polis memurunun şehit olduğu, yaralanan bazı kişilerin de hastaneye kaldırıldığı belirtildi.  

İstinye'deki ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nun alt kısmındaki girişte, henüz kimliği belirlenemeyen kişilerce polise silahla ateş açıldı. Daha sonra bu kişiler ile polisler arasında silahlı çatışma çıktı.   

Bir süre devam eden çatışmada 3 polis memurunun şehit olduğu, yaralanan bazı vatandaşların da çevredeki hastanelere kaldırıldığı kaydedildi.

Şehit olan polis memurlarından birinin konsolosluk önünde görevli olduğu, diğer 2 polis memurun ise trafik polisi olduğu öğrenildi.

Saldırının ardından polis olay yerinden kaçan bir otomobildeki silahlı kişileri yakalamak için çalışma başlattı.  

11.55 

YALNIZCA BİR POLİS ATEŞ EDEBİLDİ

Erol K. isimli görgü tanığı, yalnızca bir polis teröristlere ateş edebildi. O polis memuru da yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Bir araçla yaklaştılar ve aracın içinden ateş etmeye başladılar. Daha sonra arabadan inip ateş ettiler.  

11.50

İstinye Devlet Hastanesi’nden yapılan açıklamada, hastaneye getirilen 3 yaralı polisten birinin şehit olduğu ve birinin de durumunun ağır olduğu bildirildi.

11.47  

CERRAH VE GÜLER OLAY YERİNDE

İstanbul İstinye’deki ABD Başkonsolosluğu önünde gerçekleşen saldırının ardından olay yerinde bir karmaşa olduğu bildiriliyor. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve İstanbul Valisi Muammer Güler olay yerine geldi.

11.45    

Olay yerinde bir polis şehit oldu. Ölenlerden üç'ünün saldırgan olduğu belirtiliyor.
 

11.40

GÖRGÜ TANIĞI ANLATIYOR

Yarım saat kadar önce, beyaz bir arabadan inen 3 kişi ve direk polis kulübesine saldırdılar. Saldıranlardan biri sakallıydı.  

Şu an kulübenin önünde 4 ceset var. Saldırıyı gerçekleştiren teröristler öldürüldü.

Her şey kontrol altına alındı. Yaralılar hastaneye sevk edildiler. Yaralananlar arasında vatandaşlarda vardı.  

11.20

Bugün saat 11 sıralarında, Doblo marka bir araç ile ABD Başkonsolosluğu’na ateş açıldı. Açılan ateş sonucu 2 polis memuru yaralandı. 

Olayın ardından konsolosluk etrafında ve tüm İstanbul’da polis alarma geçti. Gerek havadan gerekse karadan Emniyet güçleri İstanbul’un dört bir yanında Doblo marka aracı arıyor.

Son gelen bilgiye göre yaralı polis sayısının 4 olduğu öne sürüldü. (Hürriyet)

 

Editör: HABER MERKEZİ