Turkcell İş Destekten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, Global Bilgi'nin büyümeye devam ettiğini belirterek, çağrı merkezlerinde önümüzdeki 5 yıl içinde 30 bin kişinin daha istihdam edilmesinin beklendiğini bildirdi.

Kocabaş, Erzurum Çağrı Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, istihdamda çağrı merkezlerinin önemi üzerinde durdu.

Toplam 30 bin masa kapasiteli çağrı merkezlerinde halen 35 bin dolayında müşteri temsilcisinin çalıştığını anlatan Kocabaş, yıllık yüzde 15 büyüme oranıyla önümüzdeki 5 yıl içerisinde sektörün 30 bin kişiyi daha istihdam edebileceğini kaydetti.

Söktürün, daha çok kalifiye elemana ihtiyacı olduğunu belirten Kocabaş, ''Bu durum, meslek yüksek okullarında doğru bölümlerin açılmasıyla daha iyi desteklenebilir. Öğrendiğimize göre, Atatürk Üniversitesi, gelecek eğitim ve öğretim yılında bu anlamda bir bölüm açacak ve ilk aşamada 150 öğrenci alacak. Okulu bitirdiklerinde bu öğrencilerin işi de hazır'' şeklinde konuştu.

İstihdamda, sanayi- üniversite işbirliğine özel sektörün de destek vermesi gerektiğini vurgulayan Kocabaş, Global Bilgi'nin bu anlamda üzerine düşen görevi yerine getirdiğini belirtti.

Global Bilgi'nin çağrı merkezi sektöründe yüzde 45'lik pazar payıyla Türkiye'nin lider etkileşim merkezi olduğunu kaydeden Kocabaş, 7 bin kişiye istihdamla Türkiye'de önemli bir işveren konumunda olduklarını bildirdi.

Global Bilgi'nin Türkiye'de 8, yurt dışında ise 2 lokasyonu olduğunu belirten Kocabaş, Türkiye'deki lokasyonlardan Erzurum Çağrı Merkezi'nde halen 850 kişinin istihdam edildiğini, yaş ortalaması 24 olan bu çalışanların yüzde 40'ını bayan, yüzde 60'ını ise erkeklerin oluşturduğunu sözlerine ekledi.
Editör: HABER MERKEZİ