Öz Gıda-İş Sendikasının Çaykur İşçisine Yönelik Ahlaki Olmayan Tavrını Israrla Sürdürdüğüne Dikkat Çeken Tek Gıda-İş Sendikası Bölge Başkanı Bayraktutan, İstifa Sayılarını Abartıldığını Kaydetti.

Bir süre önce Hak-İş’e bağlı Öz Gıda-İş Sendikası tarafından, Türk-İş’e bağlı Tek Gıda-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Çaykur’a bağlı işyerlerinde başlatılan örgütlenme çalışmalarının; etik olmamasına karşın ısrarla sürdürüldüğü kaydedildi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Tek Gıda-İş Sendikası Rize Bölge Başkanı Naci Bayraktutan, ahlaki olmayan bu çalışmalarda sözü edilen istifa rakamlarının çok abartıldığını belirterek, “Zaten bizim örgütlü olduğumuz bir sektörde çalışma yapmaları ahlaki değildi. Bir de işçilerimize olur olmaz vaatler vererek, yanlış ve yalan anlatımlarla istifa ettirip üye yapmaya çalışıyorlardı. Ancak bu istifalar öyle afaki rakamlar değil.”dedi.

Sendikalarının özellikle 2 yıldır profesyonelleşme adına yeni bir yapılanma içerisine girdiğini ve bu nedenle Rize Bölgesini 5 şubeye düşürdüklerini anlatan Bayraktutan, “Bu durum karşısında dışarıda kalan küskünlerin oluşturduğu guruplar, bazı üyelerimize yanlış şeyler anlatıp, kandırarak istifa ettirdiler. İstifa eden işçi arkadaşlarımız yanlış yaptıklarını görüp yuvalarına dönmeye başladı. Tek Gıda-İş sendikası olarak bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada işvereni değil, iş yerini ve işçiyi savunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İstifa eden bir kısım üyelerinin geri dönmeye başladığını ve istifa rakamların çok abartıldığına dikkat çeken Başkan Bayraktutan, “Neredeyse tüm bölgeyi dolaşıyoruz, Tek Gıda-İş sendikasından ‘şu kadar kişi istifa edip, başka bir sendikaya geçti’ diye ortaya atılan rakamlar çok abartılmış. İstifa eden üyelerimiz geriye dönmek için noter kuyruğunda bekliyorlar. İşçi kardeşlerimize yanlış şeyler anlatıldığından anlamadan, bilmeden güvenerek bazı şeylerin peşine gitmişler. Ama sonradan yanlışı ve hata yaptıklarını gördüler” ifadelerini kullandı.

Tek Gıda-İş sendikası olarak 2 yıldan itibaren yeni bir profesyonel yapılanma içinde olduklarının da altını çizen Bölge Başkanı Naci Bayraktutan, “Sendikamızın şuanda 60 bin dolayında üyesi var. Yeni bir yapılanma ile çeki düzen getiriyoruz. Bu yeniden yapılanmada Rize bölgesini 5 şubeye düşürdük. Bununla da şubelerimizde yer alamayan arkadaşlarımız oldu. Yeniden yapılanmanın dışında kalanlar küskünler gurubu oluşturuldu. Bu arkadaşlarımızın başlattığı durumdan istifade etmek için bir sendika geldi. Dedikodu yayılınca bir kaç işçi arkadaşımız bu sendikanın yanında yer aldılar.”diye açıklamalarını sürdürdü.

Çaykur işçisinin emekleri üzerinde yürütülen bir takım çıkar politikalarıyla maceraya atılmaması gerektiğine vurgu yapan Naci Bayraktutan, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Üyelerimiz şunu asla unutmasınlar. Tek Gıda-İş olarak ne yapıyorsak işçi kardeşlerimizin refahı ve geleceği için yapıyoruz. Bu güne kadar yaptığımız çalışma, eylem ve ortaya koyduğumuz tepkilerle bunu kanıtladık. Ancak karşımızdaki sendikanın bırakın bölgemizi ülke genelinde böyle bir eylemi veya çalışması yoktur. Ancak böyle ahlaki ve etik olmayan, işçiyi bölen, emeğin gücünü zayıflatan hareketlerle kendilerini kanıtlamaya çalışıyorlar. Bu yapılan çalışmanın arkasında Çaykur’un özelleştirme projesi var. Türk çayının, çaycılığının bitirilmesi çabaları var. Sendikamızın bölge halkının ve Çaykur’un ayakta durması için verdiği mücadelede bize serzenişte bile bulunup işvereni savunuyorsunuz diyenler oluyordu. Biz işvereni değil iş yerini savunduk. İşveren bizim için önemli değil, onlar bugün varlar yarın yoklar. Çünkü bir kısmı siyası olarak gelip gidiyorlar.Ama iş yerlerimiz her zaman olmalı ve ayakta kalmalı. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Herkesinde bunu böyle bilmesi lazım. Çeşitli yalanlarla kandırılıp başka bir sendikaya giden arkadaşlarımdan geride kalanlarının da yuvalarına dönmelerini istiyorum.”


Gazete Viçe
Editör: HABER MERKEZİ