Bazı Öz Gıdalı yöneticilerin ‘Tek Gıda Tekel işçisini yarı yolda bıraktı’ iddialarına, Türk İş Rize İl Temsilcisi ve Tek Gıda İş Sendikası Rize Şube Başkanlığı 1 Nolu Şube Başkanı Ziya Aksoy cevap verdi. Aksoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada; ‘kendini sendikacı diye adlandıran ancak işçi sınıfına, işçi hareketine kara bir leke olmaktan başka bir işe yaramayan bir şahıs, Tek Gıda İş Sendikasının adını ağzına alarak Tekel İşçisine İhanet ettiğimizi söylüyor. İhanetin ne anlama geldiğini ve nasıl olduğunu o zat çok iyi bilir. Biz öncesi ve sonrasıyla Tekel’de, Tekel işçisiyle birlikte tarih yazdık’ dedi.

Ankara sokaklarında işçilerle omuz omuza vererek tarih yazdıklarını ifade eden Aksoy, “Biz Tek Gıda-İş Sendikası olarak her haksızlıkta olduğu gibi TEKEL işçilerimize de yapılmak istenen haksızlığa karşı çıkmış, Ankara da her türlü olumsuzluğa rağmen Türkiye işçi sınıfı mücadelesi tarihine altın harflerle yazılan onurlu TEKEL mücadelesini gerçekleştirmiştir. Bu mücadele sayesinde yıllardır 4-C denilen statüde çalışan 20 000 kişiden fazla kişi çok önemli kazançlar sağlamıştır” dedi.

Tekel Mücadelesi Yargıdadır

AKP hükümetinin ve Türkiye’nin gündeminde hiç böyle bir konu yokken TEKEL işçisi ve TEKGIDA-İŞ Sendikası aylarca Türkiye’nin hatta dünya’nın gündemine oturmuştur diyen Aksoy “

ANKARA sokaklarında yapılan mücadelenin yanında TEKGIDA-İŞ sendikası bu haksızlığı yargıya taşımız 4-c maddesinin iptali konusunda burada da önemli mesafe kat etmiştir. Yargı mücadelesinin ilk aşamasında TEKEL işçisi üyelerimiz 10 ay süreyle iş göremezlik maaşı almışlardır. Konu halen yargıdadır, TEKGIDA-İŞ sendikası Genel Başkanı Sayın Mustafa TÜRKEL’İN Anayasa mahkemesi Başkanı ile yaptığı görüşmede kararın referandum neticesinde yüksek mahkeme yapısında meydana gelen değişiklikten dolayı geciktiğini, konunun önemi ve hassasiyetinin bilindiğini en kısa sürede doğru kararın verileceği söylenmiştir. Defalarca söylediğimiz gibi Türkiye cumhuriyeti anayasal bir hukuk devletidir ve TEKGIDA-İŞ sendikası olarak kanunlara ve onun değerli uygulayıcılarına olan inancımız tamdır” dedi.

Onurlu Mücadeleye Gölge Düşürmek İsteniyor

Bazı çevrelerin bu onurlu mücadeleye gölge düşürmek istediğini belirten Aksoy, “Yargı süreci devam ederken kendilerine TEKEL işçisi diyen, sayıları iki elin parmağını asla geçmeyen bir grup insan Tekgıda-iş sendikası önünde eylem yapıyoruz adı altında bu onurlu mücadeleye gölge düşürmeye çalışmıştır. Adına mücadele denilen her şeye olan inancımız ve ilkelerimiz gereği emniyet güçlerinin burayı müsaade edin dağıtalım diye defalarca söylemelerine rağmen, TEKGIDA-İŞ sendikası Genel yönetim kurulu bu kişilere müdahale edilmesine asla izin vermemiştir ”dedi.

  TEKGIDA-İŞ Sendikası böyle düşünüp bu uygulamaları yaparken, basında çıkan Tekgıda-iş sendikası genel başkanı Tekel işçilerini korumalarına dövdürttü haberi sadece gülüp geçeceğimiz bir haberdir ve tamamen hayal ürünü olduğunu söyleyen Aksoy, “TEKGIDA-İŞ sendikası genel Başkanı sayın Mustafa TÜRKEL’i tanıyan herkes bilir ki bırakın korumayla gezmeyi çoğu zaman gideceği yere tek başına metro ile gider. Uzun yola çıkacağı zaman ise yanında sadece şoförü olur. Tekgıda-iş Sendikası genel merkezi önünde yaşanan olay orada duran kişilerin içeriye giren çıkan kişilere laf atması, hakaret etmesi neticesinde gelişmiş spontane bir olaydır ve TEKGIDA-İŞ sendikası genel yönetim kurulunun sağ duyulu davranması neticesinde büyümeden bastırılmış bir kargaşadan ibarettir”

Taşeron Sendikacı

Sendikacılığı unutan bazı taşeron kişiler Tek Gıda İçin ipe sapa gelmez şeyler söylediğini ifade eden Aksoy, “Bazı taşeron sendikacılar işçilerden haksız yere aidat keseceğimizi söylüyorlar. Bu açıklamayı yapan ve kendisine işçi sendikası diyen, asıl görevi taşeronluk olan şahıs, mensubu olduğu HAK-İŞ konfederasyonunun uygulamalarına bakmasını öneririz. Çok yakın bir süre önce Hak-iş konfederasyonuna bağlı ÖZ-ORMAN-İŞ değil midir ki Orman işçisine 3 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalayıp çalışan herkesten geriye doğru 53 aylık sendika aidatı kesen!



Birde uygulamalarına baktığımızda sendikadaki görevi bilmediği konularda ahkam kesmek olan bazı kedini bilmezler bir konunun daha doğrusunu hatırlatmak isteriz. Sayın İsmail Topçu’yu yüz üstü bıraktığımızı söylüyorlar. Sayın İsmail TOPÇU gerek sendikamıza gerek çaykur işçisine uzun yıllar hizmet etmiş çok değerli bir yöneticidir. Genel başkanımız Sayın Mustafa TÜRKEL’in İsmail TOPÇU’ya vefasızlık yaptığını söyleyebilmek en hafif ifadeyle terbiyesizliktir. TEKGIDA-İŞ sendikası genel başkanı Sayın Mustafa TÜRKEL Türk-iş teki görevinden Şubat 2010 da istifa etmiş, Genel başkanımızın içinde olmadığı Türk-iş yönetimi de Sayın İsmail TOPÇU’nun görevine 2010’un Temmuz ayında son vermiştir.


Tekgıda-iş sendikası olarak şimdiye kadar nasıl üyelerimizin hak ve menfaatlerinin iyileştirilmesi yönünde çalıştıysak bundan sonrada bu doğrultuda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Editör: HABER MERKEZİ