KASİF tarafından açılan Karadeniz Sanayi ve Ticaret Fuarı’na katılan RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu, bu etkinlikle Karadenizli işadamları 2.kez bir araya geldiğini söyledi.

Başkan Külünkoğlu “Federasyonumuz KASİF tarafından düzenlenen bu etkinlikle Karadenizliler 2.kez bir araya gelmiştir. Bu organizasyonla bölgedeki 150 firma ücretsiz stant açarak ürünlerini sergileme ve tanıtma imkânı bulmuşlardır. İlimiz Rize’den Trabzon’da düzenlenen 1.Karadeniz Ticaret Zirvesi’ne güzel bir katılım olmuştu. Samsun’da açılan fuara da Üçel Gıda Sanayi katılarak ilimizi temsil ediyor. Firmalarımıza bu imkânı sağlayan Federasyonumuza ne kadar teşekkür etsek azdır. Samsun Canik Kültür Merkezi (CKM)`nin içinde bulunan bin 500 metrekarelik kapalı alan ve CMK`nin önüne kurulan bin 500 metrekareden oluşan çadır olmak üzere toplam 3 bin metrekare kapalı alanda kurulan stantlarda firmalar ürünlerini sergiliyorlar. İnşaattan gıdaya, mobilyadan tekstile, bilgisayardan otomotive kadar pek çok sektörde faaliyet gösteren 150 firma burada. Tüm firmalara ve bölgemize hayırlı olsun” dedi.

Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir, 2. Karadeniz Sanayi ve Ticaret Fuarı`nın çok muhteşem olduğunu, fuar konusunda Samsun`un Türkiye`de önemli yerlere geleceğini söyledi. Bakan Mustafa Demir, fuarda yer alan bir firmanın silah standında bulunan silahları inceledi. 'Silah merakınız var mı?' şeklindeki soruya cevap veren Bakan Demir, 'Var. İster istemez görünce göz kayıyor. Silah bizim merakımız, böyle görmüşüz, böyle yetişmişiz. Ama ben kolay, kolay silah taşımam.' dedi.

Üçel Gıda Sanayi standını gezen Bakan Demir’e Üçel satış sorumlusu Mustafa Karabulut bilgi verirken, Başbakan’ın memleketi Rize’den geldiklerini söyleyerek, ürünlerini tanıttı. Bakan Demir ihracat yapıp yapmadıklarını sorup ihracata yönelmelerini tavsiye etti. Büyük Anadolu Hastanesi fuarda kurduğu standa misafirlerin kan şekerine ve tansiyonlarına baktı. Canik Başarı Üniversitesi yetkilileri üniversite hakkında bilgi içeren broşürlerden dağıttı. Engelliler Derneği Organik Oyuncaklarıyla fuara renk kattı. Fuarda Canik Belediyesi de yerini alarak belediyenin yapmış olduğu çalışmalar hakkında misafirlere bilgi verildi. Camadan Grup-Temel Camadan`a ait CEDO standında ücretsiz olarak dondurma dağıtıldı. Fuarı gezen misafirlere Öziçler Grup, ücretsiz olarak Etli Pilav ve tatlı dağıtımı yaptı.
Editör: HABER MERKEZİ