Denizli’nin Çal ilçesine tarihinde ilk defa kadın kaymakam Rize Çayelili hemşerimiz Selin Sarı atanmış oldu.

Öte yandan Çal ilçesinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladığı gün ayrı bir mutluluk daha yaşandı. İlçede ilk defa bir bayan kaymakam ve bir de bayan icra müdürü atanması “Cumhuriyetin Armağanı Gibiler” yorumu yapıldı.

İLK DEFA KADIN KAYMAKAM

Denizli'nin Çal ilçesine tarihinde ilk defa kadın kaymakam atandı. Daha önce Samsun'un Yakakent ilçesinde vekaleten kaymakamlık yapan Selin Sarı, Çal Kaymakamı olarak atandı.

Denizli’nin Çal ilçesine tarihinde ilk defa kadın kaymakam atandı. Daha önce Samsun’un Yakakent ilçesinde vekaleten kaymakamlık yapan Selin Sarı, Çal Kaymakamı olarak atandı.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Sarı, 2 yıl Samsun’un Yakakent ilçesinde vekaleten kaymakamlık yaptı. Sarı’nın asaleten Çal Kaymakamlığı’na atandığı bildirildi. Çal ilçesine tarihinde ilk defa kadın kaymakamın atandığı bildirildi.

1 yıl İngiltere’de dil eğitimi de aldığı öğrenilen Sarı’nın, 105. dönem ‘kaymakamlar kura çekimi’ ile Çal’a atandığı belirtildi.

CUMHURİYETİN ARMAĞANI GİBİLER

Kaymakam ve icra müdürüne hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Anlamlı bir günde makam koltuklarına oturan kaymakam ile icra müdürüne yeni görevlerinde başarı diliyorum. Onlar bize Cumhuriyet Bayramı’nın armağanı oldular” dedi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ