YSK Başkanı Sadi Güven, seçmen bilgi kağıdı olmasına rağmen seçmen listesinde ismi çıkmadığı için oy kullanamayanların, seçimin ikinci tura kalması halinde oy kullanabileceklerini bildirdi.

Güven, seçmen bilgi kağıdı olmasına rağmen seçmen listelerinde ismi görünmeyen vatandaşların oy kullanmaya gittiğine ilişkin bilgiler geldiğini ifade etti.

'BUGÜNKÜ SEÇİMLERDE OY KULLANMALARI YASAL OLARAK MÜMKÜN DEĞİL'

Seçmen bilgi kağıdı olmasına karşın seçmen listesinde ismi çıkmayanların 24 Ağustos 2014 itibarıyla 18 yaşını dolduracak ve terhis olacak kişiler olduğunu kaydeden Güven, 24 Ağustos itibarıyla seçmen niteliği kazanacak vatandaşlara da seçmen bilgi kağıtlarının gönderildiğini hatırlattı.

'Bu kişiler, bugün itibarıyla seçmen olma şartını taşımadıklarından bugünkü seçimlerde oy kullanmaları yasal olarak mümkün değil' diyen Güven, bu kişilerin, seçimin ikinci tura kalması halinde 24 Ağustos 2014'te oy kullanabileceklerini bildirdi.

YAŞANAN SIKINTILAR ÜZERİNE...

Güven, konuyla ilgili daha önce bilgi vermelerine ve seçmenlere gönderilen bilgi kağıtlarına uyarı notu yazmalarına rağmen, yaşanan sıkıntılar nedeniyle bir kez daha uyarıda bulunma gereği duyduklarını bildirdi.

Editör: HABER MERKEZİ