RİZE: Zincirliköprü Köyünde meydana gelen olayda taşkın dere ortasında kaldığı ihbar edilen şahsin başkalarından kaçarak dereye girdiği ortaya çıktı.

  

Rize Merkeze bağlı Zincirliköprü köyünde taşkın dere ortasında bir vatandaşın kaldığı ihbari üzerine İtfaiye, Kurtarma ekipleri, Polis ve Jandarma olay yerine gitti, Güneysu deresi ile Salarha deresinın birleştiği alanın yanında taşlık üzerine bir vatandaşın görülmesi üzerine itfaiye ve kurtarma ekipleri harekete geçti.

    Kişilerden kaçtı dereye atladı

Bir saate yakın süren çalışma sonucunda alköllü olduğu sanılan R.K isimli şahis Dayısı ve bir yakını ile birlikte İtfaiye botu ile dere ortasından alındı. Olay yerinde bulunan Yusuf Baş isimli şahis ise R.K nin kendisinden birkaç gün önce avanta istediğini, kendisinin ABD de çalıştığını belirterek” Benden avanta para istedi. Vermedim, bunun üzerine tehdit etmeye başladı ve bende savcılığa suç duyurusunda bulundum. Önceki gün savcı karşısına çıktı ve serbest kaldı. Ardından yine tehditler devam etti. Bugün yine para istedi vermeyince aile mezarlığımıza giderek babamın mezarını kazmaya başladı. Bizde bunun üzerine tepki verdik ve kaçmaya başladı, kendisini kovalayınca dereye girdi” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ