Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Karakolu'na düzenlenen hain saldırıyla birlikte gözler yeniden K.Irak'a çevrildi. Saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı terörsitlerin Irak sınırından sızdığı tespit edildi. Aktütün Karakolu'na düzenlenen saldırıya 350 terörsitin katıldığı ifade ediliyor. Teröritlerin ağır silahlar ve biksilerle saldırıyı gerçekleştirdiği, bu silahların katırlarla sınırdan geçirdikleri bildiriliyor. 

İHANETİN İKİ AKTÖRÜ
PKK'lı teröristlerin K. Irak topraklarından sınırlarımıza sızması ve 15 askerimizi şehit etmesinin en büyük iki sorumlusu Barzani va ABD. Yaptıkları açıklamalarda terörle mücadele konusunda Türkiye'ye destek verdiklerini açıklayan Amerikan yönetimi ve Irak'ın kuzeyinde yönetimi elinde bulunduran bölgesel Kürt yönetimi, PKK'nın bölgedeki etkinliğini sona erdirmek için somut adım atmamakta direniyor. 

'KONTROLÜMÜZDE DEĞİL'

TSK'nın Kandil'e düzenlediği operasyona 'Topraklarımızdaki operasyona bir an önce son verin' şeklinde tepki gösteren Barzani yönetimi, son olayda sorumluluk üstlenmedi. Barzani yönetiminin sözcüsü Cebar Yaver yaptığı açıklamada 'Bu saldırı bizim sınırlarımızın dışında olmuştur. Bu konuda bizim bir şey yapmamız mümkün değildir. Orası insansız dediğimiz kontrolsüz bölgedir.' dedi. 

TSK'nın sınır ötesi operasyonuna tepki gösteren Barzani yönetimi, 350 kişilik terörist grubunun faaliyetlerini denetleyemediğini söyleyerek, saldırıda sorumluluğu olmadığını savunsa da, uzmanlar bölgesel yönetimin bilgisi dışında bu çapta bir faaliyetin 'gizlice' yapılmasının mümkün olmadığı konusunda hemfikir. 

ANLIK İSTİHBARAT BU MU?

Aktütün Karakolu'na düzenlenen hain saldırının bir diğer sorumlusu ise ABD yönetimi. Terörle mücadele konusunda Türkiye'ye 'anlık istihbarat' verdiğini açıklayan ABD'nin, 350 teröristin Irak sınırından sızması konusunda Türkiye'ye herhangi bir istihbarat vermemesi dikkat çekici. Sınır ötesi operasyona 'Türkiye derhal Irak topraklarını terketmeli' diyerek tepki gösteren ABD yönetimi, terörle mücadele konusunda Irak yönetimi ile koordineli hareket edilmesi çağrısında bulunmuştu. 

Ancak bütün bu çağrılara rağmen, Barzani'nin kontrolünde olan ve ABD ordusunun aktif olarak görev yaptığı Irak'tan sızmalar devam ediyor. Bu sızmalar devam ettikçe de, Barzani ve ABD Türkiye'ye karşı girişilen ihanet hareketinin en önemli iki aktörü olmayı sürdürmeye devam edecek. (ensonhaber)

Editör: HABER MERKEZİ