Rize Müftüsü Yusuf Doğan'ın Ramazan Bayramı mesajında 'Bayramlar karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bu günlerde küskünler barışmalı, huzur ve mutluluk paylaşılmalıdır.' dedi. 

Rize Müftüsü Yusuf Doğan; 'Bayram sabahı etrafa dalga dalga yayılan, boş sokaklardan, avlulardan, bahçelerden süzülüp geçerek ağır ağır sonsuzluklarda eriyen ezan sesleriyle uyanır insan. Güzelce abdestini alır, güzel ve temiz elbiselerine bürünerek camilere yönelmekte olan Müslümanlara karışır.

Bayram sabahının anlatılması mümkün olmayan o doyulmaz zevkini, ruha yudum yudum tattırarak camiye gitmek, caminin kendine has havasını teneffüs edip hazzını duymak, dünyada hayat bulan biz faniler için ne büyük bir mutluluktur. Diğer taraftan; insanın ramazan ve oruç sayesinde iradesine hâkim olması, sabretme gücünü artırması, şefkat ve merhamet duygularını güçlendirmesi, fakirleri, kimsesizleri, düşkünleri düşünerek imkânları ölçüsünde onlara yardımlarda bulunması, zekât, fitre ve fidyeleri hak sahiplerine ulaştırması, bütün bunların sonucunda cennet meleklerinin “selam size girin cennetin kapılarından ebedi kalmak üzere” dediklerinde duymuş olduğu mutluluk daha da büyük olacaktır.

Bayramlar karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bu günlerde küskünler barışmalı, huzur ve mutluluk paylaşılmalıdır. Bayramlar dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin samimi bir şekilde sergilendiği, ümmet olma şuurunun güçlendiği, müminlerin kardeşçe kucaklaştığı birlik ve beraberlik günleridir.

Bayramlar sevgilerin paylaşıldıkça çoğaldığı, sıkıntıların, üzüntülerin paylaşıldıkça azaldığı müstesna günlerdir. Şu günlerde yürekleri merhametten yoksun, lanetlenmiş milletin melun torunları Gazze’deki kardeşlerimize karşı soykırım yapmaktadır. Çoluk çocuk demeden katledilen kardeşlerimizin acısını bir bedenin uzuvları gibi yüreğimizde hissetmemiz,  onlara maddi ve manevi destek olmamız, bir nebze de olsa onların yaralarını sarmamız dinimizin bize yüklemiş olduğu vecibelerdendir.

Bu duygularla hepinizin bayramını tebrik eder, bu bayramın İslam ümmetinin birlik ve beraberliğine vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.' şeklinde açıklmda bulundu.

 

Editör: HABER MERKEZİ