Yaşamlarını yitiren Akif Kopuz, Akif Ahmet Kopuz, Muhammet Kopuz, Vildan Kopuz, Meliha Kopuz ve Hüsniye Kopuz'un cenazesi, Çayeli Merkez Camisi'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildiler.

Çayeli Merkez Hacıbaşı Caminde kılınan cenaze namazı yoğun ilgi vardı. Yürekleri burkan ve ülkemizde üzüntü yaşatan heyelan sonrası yaşamını yitiren 13 kişiden 6 sının cenazesi Çayeli’nde kılındı. Yoğun bir kalabalığın katıldığı cenaze namazına Bayındırlılık Bakanı Mustafa Demir, İstanbul Milletvekili H.Kemal Yardımcı, Trabzon Milletvekilleri Kemalettin Göktaş, Safiye Seymenoğlu ve Prof. Dr. Cevdet Erdol,  Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, THY Genel Müdürü Temel Kotil, KTÜ Rektörü İbrahim Özen, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, TOBB Başkan Vekili Halim Mete, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Çayeli Kaymakamı Mehmet Yıldız, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, MHP Rize il başkanı Zeki Mayi, Ankara Rizeliler Federasyonu Başkanı Süleyman Basa, Ç.Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayahan ve Teknik heyet ile futbolcular ile çok sayıda çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazı öncesi Rize il müftüsü İlyas Serenli, “yaşanan afet sonucu hayatlarını kaybeden kardeşlerimiz şehit mertebesindedirler” dedi. Daha sonra İl Müftüsü İlyas Serenli ve Çayeli Müftüsü Mehmet Ceylan tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası Muhammet Kopuz, Vildan Kopuz ve anne Meliha Kopuz’un naaşları Çayeli’ne bağlı Madenli beldesinde defnedilirken, Baba Akif Kopuz, Akif Ahmet Kopuz, Hüsniye Kopuz'un naaşları ise Gündoğdu da aile kabristanlığına defnedildi.

Merhum Akif Kopuz Çayeli’nde uzun yıllardır esnaflık yapmaktaydı. Kış aylarında ailecek Çayeli’nde ikamet eden Kopuz ailesi yaz aylarında ise Gündoğdu daki evlerinde yaşıyorlardı. Heyelanda Kopuz ailesini Gündoğdu daki evlerinde yakaladı.

Yoğun bir katılımın yaşandığı cenaze namazında acı ve hüzün vardı. Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu Kopuz ailesinin yakınlarını teselli etti. Öğle namazı için camiye giren cemaatin ardından cenazeleri görmek isteyen bayanlara izin verilmemesi kısa süreli bir gerginliğe neden oldu. Çaykur Rizspor Teknik Direktörü, Teknik heyete ve Futbolcuların cenazeye katılmaları sempati ile karşılandı. Cenazeye dört canlı yayın aracının yayın yapması ve ulusal basının yoğun ilgisi dikkat çekti.

Bizlerde Çayhaber ekibi olarak heyelanda yitiren Kopuz ailesine Yüce Allah tan rahmet, geride kalanlara sabır dileriz.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ...

 

 

Editör: HABER MERKEZİ