Fatih İslam KARAOĞLU/ANKARA

Ankara Çayelililer Derneği Yönetim Kurulu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı’yı Başbakanlıkta ziyaret etti.

Ziyaret esnasında 1987–1991 yılları arasında Rize Millet Vekil’liği yapan hemşerimiz Mustafa Nazikoğlu ile karşılaştık. Rize ile görüş alışverişinde bulunarak hasret giderdik. Beraberce Hayati Yazıcı ile gündemdeki konuları görüştük.

Ankara Çayelililer Dernek Başkanı Fatih İslam Karaoğlu Rize Dernekleri Federasyonunca Rize ve yöresinin tanıtımı amacıyla Haziran 2009’da yapılacak olan Rize Çay ve Turizm Fuarı ile ilgili olarak İlçe Dernekleri gibi Çayelililer Derneği’nin de stand açacağını belirterek Hayati bey’den yardımlarını istedi. Ayrıca Çayeli Kaymakamlığı, Belediye Başkanlıkları ile Kamu Kurum ve Kuruluşları, Özel Sektör temsilcilerine Çayeli’nin tanıtımı için yazı yazdıklarını ve beraber organizasyon yapacaklarını dile getirdi. Karaoğlu, Çayeli’nin sorunlarını sivil toplum örgütleri ve siyasiler nezdinde çözülmesi gerektiği konusunu da vurguladı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı Rize ve yöresinin tanıtımı için yapılacak olan Fuara elinden gelen katkıyı sağlayacağını belirtti. Rize’ye Rizeli İş Adamları tarafından Stat yapıldığını Rizespor’u daha iyi yerlerde görmek istediklerini, Rize’ye Üniversite için yer bulunması konusunda düşünceleri olduğunu Çayeli’ndeki Kuspa tepesinin çok uygun olduğunu bu konuyu Başbakan Tayyip Erdoğan’a da açacağını söyledi. Sayın Nazikoğlu Ardeşen İlçemizde de buna benzer geniş yerlerin olduğunu ve bu yerlerin değerlendirilmesini ayrıca dile getirdi.

Sayın Yazıcı’ya Kamp Eğitim Merkezi, Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzu konusunda proje hazırlanması gerektiğini söyleyen Çayelililer Dernek Yönetim Kurulu kendilerinden yardım istediler. Sayın Yazıcı ise bölge ve Çayeli’miz için ne gerekiyorsa her zaman katkı vereceklerini kapılarının her zaman açık olduğunu belirttiler.

Ankara Çayelililer Dernek Yönetim Kurulu görüşmenin çok verimli geçtiğini dile getirerek Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı’ya teşekkür ettiler. Daha sonra Sayın Nazikoğlu’nun nazik teklifi sonucunda Mecliste yemek yediler. Rize ve yöresi ile ilgili sorunlar konuşuldu. Çözüm önerileri konusunda birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini belirttiler. Rize’mizi daha iyi yerlerde görmek istiyorsak herkes taşın altına elini sokmalıdır.

Editör: HABER MERKEZİ