Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Ergenekon” soruşturmasına ilişkin, “Esas olan bu işlerin insanlara işkence yapılmadan, insan haysiyetini zedeler bir şekilde herhangi bir duruma sebebiyet vermeden sürdürülebilir olmasıdır” dedi.

Yazıcı, Türk Kalp Vakfı tarafından Point Otel'de düzenlenen “21. Türk Kalp Haftası”nın açılış töreninin ardından gazetecilerin “Ergenekon” soruşturmasına ilişkin sorusunu yanıtladı

“Soruşturmayı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Yazıcı, şu yanıtı verdi:

“(Değerlendirme konusu olabilecek bir durum yok) diye düşünüyorum. Tahkikat, soruşturma çok yoğun bir şekilde derinlemesine sürdürülüyor. Kanıtlar, belgeler, ilgili görevli, yetkili savcıların elinde. Onların elindeki belgeler biz de olmadığına göre, bizim yapılan işler hakkında 'şöyle' veya 'böyle' bir şey söylememiz mümkün değil. Bunlar kanunlara göre yürütülen, savcıların görev alanına giren konular.

Nihayet, derleyip toparlayacaklar, sonuçta suç varsa, kanıt varsa mahkemeye gider. Mahkeme de hükmü verir. Esas olan bu işlerin insanlara işkence yapılmadan, insan haysiyetini zedeler bir şekilde herhangi bir duruma sebebiyet vermeden sürdürülebilir olmasıdır. Türkiye her alanını açık hale getirmek zorundadır. Hiç kimse devletten, milli iradeden daha üstün değildir. Bunun ötesinde suç işleyenler varsa yetkili organlar adli makamlardır. Onlar da gerekeni yapacaktır. Bekleyelim. Türkiye iyi yoldadır. İyiye doğru gidiyoruz.”

changeTarget(document.getElementById('news_content'))
Editör: HABER MERKEZİ