Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların ; Doğu Karadeniz (Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Giresun), Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Bingöl, Erzurum, Kars, Erzincan, Ardahan, Tunceli, Muş, Ağrı, Bitlis, Iğdır, Van, Hakkari ve Şırnak) ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda (Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt) kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ:
Yağışların; Doğu Karadeniz (Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Giresun), Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Bingöl, Erzurum, Kars, Erzincan, Ardahan, Tunceli, Muş, Ağrı, Bitlis, Iğdır, Van, Hakkari ve Şırnak) ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda (Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, taşkın, su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ VE KAR ERİMELERİ RİSKİ: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Parçalı, doğusu çok bulutlu, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri (Afyon, Kütahya, Uşak ve Denizli) ile Muğla çevreleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli kısa süreli ve yerel yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Doğu Karadeniz (Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt) ile Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimesi ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; bölgenin kuzey ve doğusu (Bingöl, Erzurum, Kars, Erzincan, Ardahan, Tunceli, Muş, Ağrı, Bitlis, Iğdır, Van, Hakkari ve Şırnak) kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel kar erimeleri ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, doğusu çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, bölgenin doğusunda sabah ve öğle saatlerinde (Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin) kuvvetli olacak.

 

Editör: HABER MERKEZİ