Hava Sıcaklığı güney, içanadolu ve batı bölgelerde 2 ile 4 derece artarken, doğu bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre; Yurdun doğu kesimlerinin parçalı çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Samsun, Ordu ve Siirt ile öğle saatlerinden sonra Göller yöresi, Antalya'nın iç ve batı kesimleri, Muğla'nın iç kesimleri ile Denizli (Çardak) çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize ve Artvin (Hopa) çevreleri ile Trabzon'un doğu kıyılarında (Arsin, Araklı, Sürmene ve Of ilçelerinde) kuvvetli olması bekleniyor.
Hava Sıcaklığı güney, iç ve batı bölgelerde 2 ile 4 derece artacak, doğu bölgelerde değişmeyecek.
Rüzgâr ise, ülke genelinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Marmara'da kuvvetlice esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Meteoroloji, Doğu Karadeniz'de görülecek yağışların Rize ve Artvin (Hopa) çevreleri ile Trabzon'un doğu kıyılarında (Arsin, Araklı, Sürmene ve Of ilçelerinde) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını, Heyelan, Taşkın, Yıldırım düşmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmalarını istedi.
Uzmanlar, Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulundu.

BÖLGELERDE HAVA


Marmara:
Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde güney doğusunda (Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Kocaeli) sis görülecek.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla Güney ve iç Ege parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Muğla'nın iç kesimleri ile Denizli (Çardak) çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde İç Ege'de hafif sis görülecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla iç ve batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Göller yöresi (Isparta, Burdur) ile Antalya'nın iç ve batı kesimleri (Kemer, Elmalı, Korkuteli, İbradı, Akseki) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
İç Anadolu: Az bulutlu, zamanla güney ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu geçecek.
Batı Karadeniz: Az bulutlu, Sinop çevreleri parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Bolu ve Düzce çevrelerinde hafif sis görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun ve Ordu çevreleri yağışlı geçecek. Rize ve Artvin (Hopa) çevreleri ile Trabzon'un doğu kıyılarında (Arsin, Araklı, Sürmene ve Of ilçelerinde) kuvvetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak ) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde kuzeydoğusu ile Van çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, kuzeydoğusu parçalı çok bulutlu, Siirt çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.(ANKA)

Editör: HABER MERKEZİ