Edinilen bilgiye göre, Özgün Demir (38), 2012 yılında komşuları ile tartıştığı için mahkemelik oldu. Pazar Adliyesi’nde görülen dava öncesi Özgün Demir ve davalı olduğu komşularının Pazar Adliyesi’nde katip olarak görev yapan yakını İ.Ş ile de arasında bir tartışma yaşandı. Tartışmada İ.Ş, kendisine darp girişiminde bulunup hakaret ettiği gerekçesi ile Demir bir dava da İ.Ş hakkında açtı. Demir, ilk duruşmaya mazeretli olarak katılmadı. Pazar Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada hakim Özgün Demir’in ruh sağlığının yerinde olup olmadığının tespitine karar verdi. Demir, bunun üzerine Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikoloji Servisi doktorlarından Uzman Doktor A.E’den, geçmişte depresyon ilacı kullanmasına rağmen genel durumunun iyi olduğu yönünde rapor aldı. İkinci duruşmada hakim doktorun verdiği raporu yeterli görmedi ve Demir’in şüpheli durumlarını içeren bir resmi yazıyı aynı doktora gönderip yeni bir rapor istedi. Bu kez aynı doktor genel durumunun iyi olduğu ancak kesin durumun tespit edilebilmesi için Demir’in bir Akıl ve Ruh Hastalıkları Hastanesi’nde yatarak incelenmesi yönünde rapor verdi. Demir’in akıllı olduğunu ispat edebilmek için yaşadığı ilginç hikaye böyle başladı.
 
Demir konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Doktor ruh sağlığımın normal olduğu yönünde rapor vermesine rağmen kesin sonuçun öğrenilebilmesi için beni akıl hastanesine yatırmak istedi. Hakim katılmadığım ilk duruşmada beni görmemesine rağmen ruh sağlığımın yerinde olup olmadığı yönünde rapor istedi. Ben bu yaşananlardan sonra Rize ve Trabzon’da üç farklı hastaneden akıl ve ruh sağlığımın yerinde olduğuna dair rapor aldım. Bu raporlardan bir tanesini Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Ataköy Akıl ve Ruh Hastalıkları Hastanesi’nden aldım. Bunları mahkemeye sundum. Duruşmanın hakimi için red davası açtım. Davam o hakimden alındı. Doktor hakkında maddi manevi tazminat davası açtım. Beş farklı mahkemem sürüyor” dedi.
 
Demir, çevresinde sürekli resmi makamlara dilekçeler vermesi, itirazlar etmesi, açtığı davalar ve şikayetleri ile biliniyor.
Editör: HABER MERKEZİ