Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanvekili Hamdi Topçu hakkında gerçekdışı iddiaları gündeme getiren yazar Ali Atıf Bir 16.900 YTL tazminat ödemeye mahkûm oldu.

Hürriyet gazetesinin 12.06.2005 tarihli sayısında Ali Atıf Bir tarafından kaleme alınan “Alaturka liberalizm” başlıklı yazıda yer alan iddiaların gerçekdışı olduğu mahkeme kararıyla kesinleşti.

Türk Hava Yolları Yönetin Kurulu Başkanvekili Hamdi Topçu tarafından 6.7.2005 tarihinde açılan ve 7.02.2007 tarihinde Yargıtay tarafından onaylanan manevi tazminat davası sonucunda Ali Atıf Bir 16.900 YTL tazminat ödemeye mahkum edildi.

Mahkeme kararıyla doğru olmadığı kanıtlanan yazıda “Hamdi Topçu’nun daha önce İslami sermaye Kombasan’a ait Alfaair’de yönetim kurulu üyeliği yaptığı” iddia edilmişti.

Açılan tazminat davası sonucu mahkemece iddiaların gerçekdışı olduğu tespit edilmiş ve yazının davacıyı karalama kampanyası amaçlı olarak eleştiri ve tenkit sınırları aşılmak suretiyle kaleme alındığı ve bu nedenle çıkan haberden dolayı davacının kişilik haklarına haksız bir saldırı oluşturulduğu anlaşılmıştır” denilerek manevi tazminat ödenmesine karar verilmiştir.

Editör: HABER MERKEZİ