Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'de 5 askerin şehit olduğunu, 5 teröristin öldürüldüğünü bildirdi. 

ÖNCE MAYIN SONRA ÇAPRAZ ATEŞ
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Hakkari'nin Kavaklı bölgesinde 15 Ekim 2008 tarihinde icra edilen operasyonda görev alan bir komando bölüğünün, teröristlerin muhtemel bulunabileceği yerlere saat 20.30 civarında manevra yaparken bir patlama olmuş ve bunu takiben teröristlerin açtığı ateş sonucu 4 güvenlik görevlisi şehit olmuştur. Teröristlere şiddetle karşılık verilmesi üzerine, teması keserek kaçmışlardır. Teröristlerin, üzerine açılan yoğun ateş sonucu verdikleri zayiat henüz bilinmemektedir. 

HELİKOPTER DÜŞTÜ: 1 ŞEHİT
Teröristlerin muhtemel kaçış istikametlerini kesmek maksadıyla, helikopterlerle bölgeye, gece birlik sevk edilmiştir. Bir helikopterin inişi esnasında meydana gelen teknik arıza sonucu, helikopter kırıma uğramıştır. Bu olayda ağır yaralanan bir güvenlik görevlisi Şırnak Asker Hastanesinde şehit olmuş, aralarında Tugay Komutanının da bulunduğu 15 personel hafif şekilde yaralanmıştır. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir. 

Ayrıca, Hakkari ili Şemdinli ilçesi Derecik bölgesinde, Irak sınırına 4 kilometre mesafede bir grup terörist tespit edilmiş, yapılan müdahale sonucu 4 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 

5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Şırnak'ın Cudi Dağı bölgesinde icra edilen operasyon esnasında ise 1 terörist etkisiz hale getirilmiştir'' (ensonhaber)



Editör: HABER MERKEZİ