Mekke'nin yaklaşık 25 kilometre güney doğusunda bulunan geniş alan olarak bilinen Arafat'ta vakfe yapacak olan hacı adayları, otellerden bölgeye intikal ediyor.

Konakladıkları mekanlar Arafat'a yakın olan bazı ülke vatandaşları yürüyerek Arafat'a ulaşmaya çalışırken, Türk hacı adaylarının nakilleri ise 3 bölüm halinde gece yarısına kadar tamamlanacak.

Arafat'ta kurulan çadırlarda kalacak hacı adayları, belirlenen zaman içinde (arife günü güneş tepe noktasından batıya yönelmeye başladığı andan batana kadar) ihramlı olarak Arafat'ta kalacaklar.

Arafat vakfesini tamamlayan hacı adayları, ardından Arafat ile Mina arasında bulunan Müzdelife'de vakfe yapacaklar.

Daha sonra Mina'ya yürüyecek hacı adayları ülkelerine göre kafileler halinde şeytan taşlayacaklar.

İlk gün gerçekleştirilecek şeytan taşlama (akabe cemresi) ve kurban kesiminin adından tıraş olup ihramdan çıkacak adaylar, hacı olacaklar. Daha sonra ziyaret ve veda tavafları yapılacak.

Öte yandan, yerel yetkililer, Arafat vakfesi için gerekli önlemlerin alındığını bildirdiler.

Arafat bölgesindeki trafikten sorumlu yetkililer, intikalleri kolaylaştırmak için çalışma yapıldığını, özellikle bağlantı noktalarında yapılan düzenlemelerle daha kolay bir ulaşım sağlanacağını bildirdiler.

Sivil savunma yetkilileri de Arafat, Müzdelife ve Mina'ya intikallerin gelişmiş teknoloji ile donatılan merkezlerden takip edileceğini, olası durumlarda saha görevlileri aracılığı ile sevk ve idare sağlanacağını bildirdiler.

Bu arada, Mekke'de sabah saatlerinden itibaren yoğun bir trafik gözleniyor. Araçlar trafikte uzun kuyruklar oluştururken, çok sayıda yaya grup trafik içinde ilerlemeye çalışıyor. (habertürk) 

Editör: HABER MERKEZİ